Åkerbönsnuggets med primörer & parmesanpotatis

Krispiga nuggets passar till allt! Dessa är löjligt goda med en vitlöksdoftande dip och fräscha betor med olika texturer.

Orkla FoodSolutions
Företagsvän till Frisk Mat, Orkla FoodSolutions
Tillagningstid: 50 min
Förberedelsetid: 32 min
  • Allergener: 
  • Senap

Ingredienser

portioner

Krispiga Åkerbönsnuggets

  • 7.5 kg Åkerbönsnuggets med rödbetor EKO

Parmesanpotatis

  • 20 kg potatis, klyftad, bakas i ugn
  • 750 g parmesan, eller annan hårdost
  • olja, till fritering
  • 500 g dill, hackad
  • 80 g flingsalt
  • 20 g svartpeppar

Rostad vitlöksaioli

  • 2.5 kg majonnäs
  • 400 g vitlök
  • 50 g citronzest
  • 20 g svartpeppar

Syrade knippmorötter

  • 2.5 kg ättika
  • 5 kg socker
  • 7.5 kg vatten
  • 6 kg morötter, bunt

Betor

  • 6.5 kg gulbetor
  • 6.5 kg klyftade rödbetor (FELIX)
  • 1.3 kg polkabetor
  • 500 g olivolja
  • 200 g honung
  • 200 g vitvinsvinäger
  • 200 g dijonsenap hink (FELIX)
  • 30 g salt

Gör så här

  • Tillagningsanvisning krispiga Åkerbönsnuggets

    1. Tillaga Åkerbönsnuggets enligt anvisningen på förpackningen.
  • Tillagningsanvisning Parmesanpotatis

    1. Klyfta och baka potatisen på 200 grader, ca 35 minuter.
    2. Finriv parmesanen och blanda med dill, svartpeppar och flingsalt.
    3. Slunga den varma potatisen i parmesanblandningen och servera.
  • Tillagningsanvisning rostad vitlöksaioli

    1. Baka vitlöken i ugnen på 200°C i ca 10-12 minuter eller tills den blivit mjuk och fått lite färg.
    2. Mixa ner vitlöken i majonnäsen.
    3. Riv i citronzest och smaksätt ordentligt med svartpeppar och salt.
  • Tillagningsanvisning syrade knippmorötter

    1. Skala och dela morötterna i önskad storlek, låt koka i någon minut, häll av vattnet och låt svalna.
    2. Häll 1-2-3-lagen över morötter, låt stå minst ett dygn, gärna mer.
    3. Koka upp ättika, socker och vatten tills sockret löst sig och låt sedan svalna
  • Tillagningsanvisning betor

    1. Koka gulbetorna i lättsaltat vatten tills de är mjuka, samt rosta de klyftade rödbetorna i ugnen på 180°C i ca 15 min.
    2. Skiva polkabetor tunt på mandolin och låt ligga i isvatten.
    3. Låt betorna svalna, skala och klyfta sedan gulbetorna.
    4. Blanda olivolja, honung, vitvinsvinäger, salt och Dijonsenap. Slunga sedan betorna i dressingen.
    5. Häll av isvattnet från polkabetorna och toppa rätten med dessa.

Kommentar från författaren

Byt ut majonnäsen till en fräsch yoghurt och uteslut parmesan från potatisen om du önskar en nyttigare rätt.
Addera en god grönsallad med smulad getost för att göra rätten riktigt lyxig.

Dietanpassningar

Innehåller Senap


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer