
Algssons frestelse
Recept från Laga Mat med Alger - www.seafarm.se
Klassikern som kan ses som en vattendelare i många hem, men vi får medge att den är en stark kandidat på julbordet - den finns överallt! Men för er anjosvis motståndare finns nu en lösning - sockertången! Både snällare mot fisken, klimatet och dig.
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 1.5 kg potatis
- 3 st gul lök
- 6 dl grädde
- 1 dl sockertång, blancherad
- 31/3 msk sockertång, torkad
- 5 msk ströbröd
- salt
- svartpeppar
- smör
Gör så här
- Skär potatisen i tunna stavar. Skala och skiva löken.
- Tina den blancherade sockertången och strimla den fint. Blanda den torkad sockertången med grädde och låt stå ca 10 minuter eller tills tången är mjuk.
- Fiska upp tången och hacka i små bitar, lägg tillbaka i grädden.
- Smöra en form. Blanda potatis och lök med tång och grädd-blandningen i en stor skål.
- Krydda med salt och peppar, blanda runt. Häll över blandningen i den smörade formen. Klicka ut smör och häll ett tunt lager ströbröd överst.
- Tillaga i ca 1,5-2 timmar i 170 grader i ugnen. Täck över formen i slutet om den fått tillräckligt med färg. Ta ut ur ugnen och garnera med torkad sockertång!
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 1 063.7 kJ
- Kolhydrater: 34.4 g
- Protein: 5.5 g
- Fett: 9.45 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos och Mjölkprotein
Utan Gluten: Glutenfritt alternativ
Utan Laktos: Laktosfritt alternativ
Utan Mjölkprotein: Mjölkfritt alternativ
Receptkommentarer
Inga kommentarer