Äppelbollar

Ett lätt och snabbt mellanmål.

Tillagningstid: 30 min
Förberedelsetid: 10 min
  • Allergener: 
  • Gluten

Ingredienser

portioner
  • 6 l havregryn
  • 8 st dadlar
  • 7 st äpplen
  • 2 msk kanel
  • 2 dl riven kokos
  • 2 tsk honung
  • 1 krm vaniljpulver

Gör så här

    1. Dela äpplena i mindre bitar och ta ur kärnhuset.
    2. Lägg ner dem i en matberedare tillsammans med havregryn, dadlar, kokos och kanel. Mixa till en slät smet.
    3. Smaka av med vaniljpulver och honung. Blir smeten för torr- tillsätt mer äpplen. Blir den för lös- tillsätt mer havregryn.
    4. Rulla smeten till bollar och rulla dem i kokos.
Näringsberäkning
  • Energi: 3 861.68 kJ
  • Kolhydrater: 154.97 g
  • Protein: 20.54 g
  • Fett: 19.47 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten

Utan Gluten: använd glutenfria havregryn


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    3 861.68 kJ
    kcal
    923.15 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    154.97 g
    Protein
    20.54 g
    Fett
    19.47 g
    Mättat fett
    6.63 g
    Enkelomättat fett
    5.59 g
    Fleromättat fett
    6.02 g
    Fibrer
    19.88 g
    Salt
    0.01 g
    Sockerarter
    20.19 g
    Järn
    7.64 mg
    Folat
    68.83 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    6.27 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer