Äppelglögg

En uppskattad ”gå bort” gåva, fyll juicen i en fin flaska och häll i sockret och kryddorna i en sulfanpåse som man knyter runt flaskhalsen

Weronica Brüde
Kock , Tullängsgymnasiets Restaurang

Ingredienser

portioner
  • 1 l äppeljuice
  • 2 dl råsocker
  • 2 st kanelstänger
  • 8 st kryddnejlikor
  • 1 st stärnanis

Gör så här

    1. Värm alla ingredienser på svag värme i en kastrull (blir bara godare ju längre den står)
    2. Lägg en äppleskiva som pynt i glaset/muggen

Kommentar från författaren

Recept är en bas sen kan man experimentera, ta bort, lägga till eller byta ut saker, det finns inget rätt och fel, låt kreativiteten flöda så att säga!


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer