Bakad kyckling med champinjoner och mintbulgur
Gott och smakrikt som passar både stora och små
- Allergener:
- Gluten
Ingredienser
portioner
- 5 kg kycklinglårfilé, strimlad
- olja
- 2 kg gul lök, strimlad
- 100 g vitlök, krossad
- 5 kg krossade tomater
- 1 kg champinjoner
- timjan
- mejram
- svartpeppar
- salt
Mintbulgur
- 1 kg gul lök, finhackad
- 50 g vitlök, finhackad
- 500 g olja
- 7 l kycklingbuljong
- 4 kg bulgur
- 1 dl mynta, torkad
Gör så här
- Stek kycklingen på medelhög värme ca 2 minuter i lite olja. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter. Fördela kycklingen i tre bleck. Fördela resten av ingredienserna i blecken och baka i ugnen på 160 grader tills innertemperaturen på kycklingen är minst 70 grader. Detta kan göras dagen innan.
Mintbulgur
- Stek lök och vitlök lätt i olja utan att de tar färg. Tillsätt buljongen, koka upp och ha i resten av ingredienserna. Låt koka upp igen och sjud därefter ca 10 min. Stäng av värmen och låt stå ytterligare 10 min.
- Receptets hållbarhetsscore
-
Dietanpassningar
Innehåller Gluten
Utan Gluten: byt mot glutenfritt alternativ
Receptkommentarer
Inga kommentarer