Bakad kyckling med champinjoner och mintbulgur

Gott och smakrikt som passar både stora och små

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Äldreboende , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Hemtjänst , 
  • Middag , 
  • Lunch
  • Allergener: 
  • Gluten

Ingredienser

portioner
  • 5 kg kycklinglårfilé, strimlad
  • olja
  • 2 kg gul lök, strimlad
  • 100 g vitlök, krossad
  • 5 kg krossade tomater
  • 1 kg champinjoner
  • timjan
  • mejram
  • svartpeppar
  • salt

Mintbulgur

  • 1 kg gul lök, finhackad
  • 50 g vitlök, finhackad
  • 500 g olja
  • 7 l kycklingbuljong
  • 4 kg bulgur
  • 1 dl mynta, torkad

Gör så här

    1. Stek kycklingen på medelhög värme ca 2 minuter i lite olja. Tillsätt lök och vitlök och fräs ytterligare några minuter. Fördela kycklingen i tre bleck. Fördela resten av ingredienserna i blecken och baka i ugnen på 160 grader tills innertemperaturen på kycklingen är minst 70 grader. Detta kan göras dagen innan.
  • Mintbulgur

    1. Stek lök och vitlök lätt i olja utan att de tar färg. Tillsätt buljongen, koka upp och ha i resten av ingredienserna. Låt koka upp igen och sjud därefter ca 10 min. Stäng av värmen och låt stå ytterligare 10 min.
Receptets hållbarhetsscore

Dietanpassningar

Innehåller Gluten

Utan Gluten: byt mot glutenfritt alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer