Ett väldigt enkelt bröd som är kanon att göra om man har övermogna bananer hemma.
Tillagningstid:
30 min
Förberedelsetid:
15 min
- Allergener:
- Gluten ,
- Ägg
Ingredienser
bitar
- 3 st mogna bananer
- 4 dl havregryn
- 31/3 msk kokosolja
- 2 msk solrosfrön
- 2 msk pumpafrön
- 2 st ägg
- 0.5 krm salt
- 1 tsk kanel
- 2 tsk bakpulver
Gör så här
- sätt ugnen på 175 grader.
- Mät upp havregryn och mixa i matberedare till ett fint mjöl.
- Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills det blir en smidig smet.
- Ta en brödform och lägg i ett bakplåtspapper eller smörj formen med kokosolja. Häll i smeten i formen och toppa med lite solrosfrön.
- Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter.
Kommentar från författaren
Gott bröd att njuta av som det är eller med något pålägg på.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Ägg
Utan Gluten: Använd glutenfria havregryn
Receptkommentarer
Inga kommentarer