Bananbröd

Ett väldigt enkelt bröd som är kanon att göra om man har övermogna bananer hemma.

Tillagningstid: 30 min
Förberedelsetid: 15 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Ägg

Ingredienser

bitar
  • 3 st mogna bananer
  • 4 dl havregryn
  • 31/3 msk kokosolja
  • 2 msk solrosfrön
  • 2 msk pumpafrön
  • 2 st ägg
  • 0.5 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 2 tsk bakpulver

Gör så här

    1. sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mät upp havregryn och mixa i matberedare till ett fint mjöl.
    3. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills det blir en smidig smet.
    4. Ta en brödform och lägg i ett bakplåtspapper eller smörj formen med kokosolja. Häll i smeten i formen och toppa med lite solrosfrön.
    5. Grädda i ugnen cirka 25-30 minuter.

Kommentar från författaren

Gott bröd att njuta av som det är eller med något pålägg på.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten och Ägg

Utan Gluten: Använd glutenfria havregryn


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Krav på utrustning

Matberedare eller mixer behövs

Receptkommentarer

Inga kommentarer