Saftig och god kaka.
Tillagningstid:
35 min
Förberedelsetid:
15 min
- Allergener:
- Gluten
Ingredienser
portioner
- 41/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 2 tsk kanel malen
- 2 tsk vaniljsocker
- 21/2 krm salt
- 3 st mogna bananer
- 1 dl rapsolja
- 1 dl havremjölk
- 1 msk vitvinsvinäger
Gör så här
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
- Mosa bananer och blanda med olja, havremjölk och vinäger.
- Blanda sedan samman med de torra ingredienserna. Rör inte mera än du måste.
- Häll smeten i smord form eller bakplåtsbeklädd form.
- Grädda cirka 30 till 40 minuter , tills en sticka känns torr.
- Låt kakan svalna något innan du vänder den.
Kommentar från författaren
Receptet kommer ifrån Fredricka kock på Nävergårdens fsk I Sandviken.
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 874.43 kJ
- Kolhydrater: 27.12 g
- Protein: 2.74 g
- Fett: 9.59 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten
Receptkommentarer
Inga kommentarer