Banankaka

Saftig och god kaka.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 35 min
Förberedelsetid: 15 min
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Fika , 
  • Mellanmål , 
  • Vegansk , 
  • Vegetarisk
  • Allergener: 
  • Gluten

Ingredienser

portioner
  • 41/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 2 tsk kanel malen
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 21/2 krm salt
  • 3 st mogna bananer
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl havremjölk
  • 1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 160 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienserna i en bunke.
    3. Mosa bananer och blanda med olja, havremjölk och vinäger.
    4. Blanda sedan samman med de torra ingredienserna. Rör inte mera än du måste.
    5. Häll smeten i smord form eller bakplåtsbeklädd form.
    6. Grädda cirka 30 till 40 minuter , tills en sticka känns torr.
    7. Låt kakan svalna något innan du vänder den.

Kommentar från författaren

Receptet kommer ifrån Fredricka kock på Nävergårdens fsk I Sandviken.

Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energi: 874.43 kJ
  • Kolhydrater: 27.12 g
  • Protein: 2.74 g
  • Fett: 9.59 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energimängd
    kJ
    874.43 kJ
    kcal
    209.1 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    27.12 g
    Protein
    2.74 g
    Fett
    9.59 g
    Mättat fett
    0.73 g
    Enkelomättat fett
    5.58 g
    Fleromättat fett
    2.71 g
    Fibrer
    1.5 g
    Salt
    0.01 g
    Sockerarter
    6.61 g
    Järn
    0.2 mg
    Folat
    10.64 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    3.5 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer