Bönbiffar med cous-coussallad och sweet chilisås
Vegetariska biffar med goda tillbehör
- Allergener:
- Bönor ,
- Gluten ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg ,
- Ärtor
Ingredienser
portioner
Bönbiffar
- 3.5 kg bönor (valfri sort)
- 1.5 kg ärtor (valfri sort)
- 3.5 kg majs
- 1.5 kg riven ost (valfri sort)
- 9 st gul lök
- 1 l vetemjöl eller maizena
- 5 msk sambal oelek
- 30 st ägg
- salt
- svartpeppar
- vitlökspulver
Sweet chilisås
- 7 dl sweet chili
- 3.6 l turkisk yoghurt
Cous-coussallad
- 4 kg couscous
- 1.3 kg röd paprika
- 1.3 kg gurka
Gör så här
- Koka cous-cous enligt anvisning på paketet. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 175 grader. Mixa bönor, ärtor, majs, lök. Blanda i riven ost, sambal oelek och ägg. Red med vetemjöl eller maizena. Smaksätt med salt, peppar och vitlökspulver.
- Låt smeten stå en stund, ca 15 minuter. Gör sedan biffar av smeten och lägg dem på en plåt. Grädda i ugnen i ca 15–20 minuter eller tills dom har fått färg.
- Blanda turkisk yoghurt med sweet chili.
- Tärna gurka och paprika. Blanda med cous-cousen.
- Servera biffarna tillsammans cous-coussallad och sweet chilisås.
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 3 040.89 kJ
- Kolhydrater: 103.63 g
- Protein: 36.02 g
- Fett: 14.14 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Bönor, Gluten, Mjölkprotein, Ägg och Ärtor
Utan Mjölkprotein: byt till mjölkfritt alternativ
Receptkommentarer
Inga kommentarer