Broccolisoppa med äpple och gurka
Stärkande soppa med spännande tillbehör
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 6 st gul lök, hackad
- 200 g margarin
- 5 kg broccoli, fryst
- 15 l grönsaksfond
- 4 l vispgrädde
- salt
- svartpeppar
- 2 kg äpple, tärnad
- 2 kg gurka, tärnad
Tillbehör
- 2 kg tomater, tärnad
- 1 kg mozzarella
- 3 msk basilika, torkad
- olivolja
- strösocker
- salt
- svartpeppar
- 50 st bröd, skrivor
Gör så här
- Stek löken i smör på låg värme i en stor kastrull. Mixa under tiden den tinade broccolin slät. Tillsätt lite grönsaksfond om det behövs. Häll sedan broccoli, vispgrädde samt grönsaksfond i kastrullen med den stekta löken. Koka försiktigt i ca 30 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och kanske lite cayenne om du vågar.
- OBS! om du tycker att soppan har tappat sin fina färg, ta bort ca 1 liter och mixa med 0,5 kg bladpersilja. På det sättet smyger du även in lite extra vitaminer. Häll i soppan och koka snabbt upp igen. Red av med lite maizena blandat med vatten.
- Tillsätt både äpple och gurka, koka upp igen och stäng av och låt dra lite. Smaka av en gång till.
- Tärna tomat och mozzarella smått. Blanda med basilika, salt, peppar, lite socker och olivolja. Detta kan förberedas dagen innan för bättre smak. Rosta brödet i ugnen och servera med tomat- och mozzarellaröran.
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 1 912 kJ
- Kolhydrater: 12.25 g
- Protein: 10.97 g
- Fett: 39.81 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos och Mjölkprotein
Utan Gluten: Byt ut till glutenfritt bröd
Utan Laktos: Byt ut till laktosfria produkter
Utan Mjölkprotein: Byt ut till mjölkfria produkter
Receptkommentarer
Inga kommentarer