Broccolisoppa med äpple och gurka

Stärkande soppa med spännande tillbehör

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 6 st gul lök, hackad
  • 200 g margarin
  • 5 kg broccoli, fryst
  • 15 l grönsaksfond
  • 4 l vispgrädde
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 kg äpple, tärnad
  • 2 kg gurka, tärnad

Tillbehör

  • 2 kg tomater, tärnad
  • 1 kg mozzarella
  • 3 msk basilika, torkad
  • olivolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 st bröd, skrivor

Gör så här

    1. Stek löken i smör på låg värme i en stor kastrull. Mixa under tiden den tinade broccolin slät. Tillsätt lite grönsaksfond om det behövs. Häll sedan broccoli, vispgrädde samt grönsaksfond i kastrullen med den stekta löken. Koka försiktigt i ca 30 minuter. Smaka av med salt, vitpeppar och kanske lite cayenne om du vågar.
    2. OBS! om du tycker att soppan har tappat sin fina färg, ta bort ca 1 liter och mixa med 0,5 kg bladpersilja. På det sättet smyger du även in lite extra vitaminer. Häll i soppan och koka snabbt upp igen. Red av med lite maizena blandat med vatten.
    3. Tillsätt både äpple och gurka, koka upp igen och stäng av och låt dra lite. Smaka av en gång till.
    4. Tärna tomat och mozzarella smått. Blanda med basilika, salt, peppar, lite socker och olivolja. Detta kan förberedas dagen innan för bättre smak. Rosta brödet i ugnen och servera med tomat- och mozzarellaröran.
Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 2 019.12 kJ
  • Kolhydrater: 15.73 g
  • Protein: 11.37 g
  • Fett: 40.89 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos och Mjölkprotein

Utan Gluten: Byt ut till glutenfritt bröd

Utan Laktos: Byt ut till laktosfria produkter

Utan Mjölkprotein: Byt ut till mjölkfria produkter


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    2 019.12 kJ
    kcal
    482.47 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    15.73 g
    Protein
    11.37 g
    Fett
    40.89 g
    Mättat fett
    23.51 g
    Enkelomättat fett
    11.82 g
    Fleromättat fett
    2.17 g
    Fibrer
    5.61 g
    Salt
    2.1 g
    Sockerarter
    11.54 g
    Järn
    1.7 mg
    Folat
    128.73 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.51 µg
    C-vitamin
    118.38 mg
    D-vitamin
    0.37 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer