Broccolisoppa

Recept från Fäbogårdens förskola i Sandviken // Annica Kock

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 45 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 7 kg broccoli
  • 2 kg morot, grovriven
  • 8 l vatten
  • 6 l mellanmjölk
  • 300 g grönsaksbuljong, pulver
  • 1 kg mjuk ost
  • 4 dl mazeina
  • 2 l pasta, kokt
  • salt
  • vitpeppar, mald

Gör så här

    1. Koka morötterna mjuk i buljongen.
    2. Ha i broccolin.Låt koka i några minuter.
    3. Tillsätt grädden och nästan all mjölk.
    4. Blanda ut mazeinan i resten av mjölken .Låt koka några minuter.
    5. Tillsätt mjukosten.
    6. Ha i den kokta varma pastan.

Kommentar från författaren

Broccolisoppa är alltid mycket uppskattat på förskolan.//Annica kock på fäbogården i Sandviken

Näringsberäkning
  • Energi: 404.47 kJ
  • Kolhydrater: 10.77 g
  • Protein: 7.2 g
  • Fett: 1.91 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten och Mjölkprotein

Utan Gluten: glutenfri pasta

Utan Mjölkprotein: Ersätt med havregrädde


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    404.47 kJ
    kcal
    88.58 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    10.77 g
    Protein
    7.2 g
    Fett
    1.91 g
    Mättat fett
    1 g
    Enkelomättat fett
    0.39 g
    Fleromättat fett
    0.28 g
    Fibrer
    3.48 g
    Salt
    0.23 g
    Sockerarter
    5.83 g
    Järn
    0.85 mg
    Folat
    83.57 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.43 µg
    C-vitamin
    56.92 mg
    D-vitamin
    0.62 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer