Recept från Fäbogårdens förskola i Sandviken // Annica Kock
- Allergener:
- Gluten ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 7 kg broccoli
- 2 kg morot, grovriven
- 8 l vatten
- 6 l mellanmjölk
- 300 g grönsaksbuljong, pulver
- 1 kg mjuk ost
- 4 dl mazeina
- 2 l pasta, kokt
- salt
- vitpeppar, mald
Gör så här
- Koka morötterna mjuk i buljongen.
- Ha i broccolin.Låt koka i några minuter.
- Tillsätt grädden och nästan all mjölk.
- Blanda ut mazeinan i resten av mjölken .Låt koka några minuter.
- Tillsätt mjukosten.
- Ha i den kokta varma pastan.
Kommentar från författaren
Broccolisoppa är alltid mycket uppskattat på förskolan.//Annica kock på fäbogården i Sandviken
- Näringsberäkning
- Energi: 404.47 kJ
- Kolhydrater: 10.77 g
- Protein: 7.2 g
- Fett: 1.91 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Mjölkprotein
Utan Gluten: glutenfri pasta
Utan Mjölkprotein: Ersätt med havregrädde
Receptkommentarer
Inga kommentarer