
Bäst resultat om degen får kalljäsa minst 1 dygn i kylen
Tillagningstid:
10 min
Förberedelsetid:
24 tim
- Allergener:
- Gluten
Ingredienser
st
- 500 g bröd, skivat
- 2.5 l vatten, kallt
- 2.9 kg vetemjöl
- 300 g rågmjöl
- 2 st torrjäst
- 40 g salt
Gör så här
- Blötlägg brödet i vattnet. Mixa sedan slät.
- Tillsätt alla ingredienser utom salt och kör på medelhastighet i en bakmaskin i 8 min.
- Tillsätt salt och kör i 2 minuter till på hög hastighet.
- Jäs i kylen över natten.
- Plocka fram den redan färdiga degen i kylen och forma till 10 limpor.
- Kör på jäsprogram i ugnen i 20 min på 37 grader.
- Baka sedan på bakprogram i ca 30 min, tills innertemperaturen är 96 grader.
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 5 197.4 kJ
- Kolhydrater: 250.8 g
- Protein: 30.7 g
- Fett: 7.06 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten
Receptkommentarer
Inga kommentarer