Brödpåbröd

Bäst resultat om degen får kalljäsa minst 1 dygn i kylen

Pernilla Dierks
Köksmästare , Härlandatjärnskolan – restaurang kliMATslottet
Tillagningstid: 10 min
Förberedelsetid: 24 tim
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Brunch , 
  • Buffé , 
  • Fika , 
  • Frukost , 
  • Tillbehör , 
  • Vegetarisk , 
  • Vegansk
  • Allergener: 
  • Gluten

Ingredienser

st
  • 500 g bröd, skivat
  • 2.5 l vatten, kallt
  • 2.9 kg vetemjöl
  • 300 g rågmjöl
  • 2 st torrjäst
  • 40 g salt

Gör så här

    1. Blötlägg brödet i vattnet. Mixa sedan slät.
    2. Tillsätt alla ingredienser utom salt och kör på medelhastighet i en bakmaskin i 8 min.
    3. Tillsätt salt och kör i 2 minuter till på hög hastighet.
    4. Jäs i kylen över natten.
    5. Plocka fram den redan färdiga degen i kylen och forma till 10 limpor.
    6. Kör på jäsprogram i ugnen i 20 min på 37 grader.
    7. Baka sedan på bakprogram i ca 30 min, tills innertemperaturen är 96 grader.
Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energi: 5 197.4 kJ
  • Kolhydrater: 250.8 g
  • Protein: 30.7 g
  • Fett: 7.06 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energimängd
    kJ
    5 197.4 kJ
    kcal
    1 242.3 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    250.8 g
    Protein
    30.7 g
    Fett
    7.06 g
    Mättat fett
    0.93 g
    Enkelomättat fett
    0.88 g
    Fleromättat fett
    2.86 g
    Fibrer
    18.88 g
    Salt
    4.33 g
    Sockerarter
    10.2 g
    Järn
    3.41 mg
    Folat
    99.52 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    6.67 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer