Cheesecake med pepparkaka och lingon

Traditionell julbordsrätt fast med lite twister i smaker och upplägg!

Weronica Brüde
Kock , Tullängsgymnasiets Restaurang

Ingredienser

portioner
  • 300 g färskost
  • 3 st äggvitor
  • 3 st äggulor
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • pepparkakor
  • lingon

Gör så här

    1. Blanda osten, sockret och äggulorna väl i en bunke
    2. Vispa grädden hårt och blanda med ostsmeten
    3. Vispa äggvitan hårt och vänd försiktigt ner i smeten
    4. Lägg i form och frys i minst 4 timmar.
    5. Bryt eller dela i lagom stora portions bitar, smula över krossad pepparkaka och toppa med lingon

Kommentar från författaren

Recept är en bas sen kan man experimentera, ta bort, lägga till eller byta ut saker, det finns inget rätt och fel, låt kreativiteten flöda så att säga!


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer