Chilivegonaise

Supergod, chilioljan gör du själv dagen innan.

Pernilla Dierks
Köksmästare , Härlandatjärnskolan – restaurang kliMATslottet
Tillagningstid: 15 min
Förberedelsetid: 24 tim
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Gymnasieskola , 
  • Grundskola , 
  • Förskola , 
  • Tillbehör , 
  • Såser & röror , 
  • Vegetarisk , 
  • Vegansk
  • Allergener: 
  • Bönor

Ingredienser

portioner
  • 11/2 dl bönspad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 8 dl chiliolja

Gör så här

    1. Börja med att göra chilioljan. Värm rapsolja till 90 grader och häll över chiliflakes och ställ in i kylen när det svalnat. Sila av efter 1 dygn.
    2. Häll bönspad, vinäger och dijon i en robot coupe och mixa.
    3. Häll i rapsoljan i en jämn tunn stråle.
    4. Smaka av med salt och svartpeppar.

Dietanpassningar

Innehåller Bönor


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer