
Färskost på ekoyoghurt
Gör enkelt egen färskost på enbart yoghurt, ett bra alternativ till smör på brödbuffén. Våra gäster älskar den och det är så tacksamt när den gör sig själv medan du jobbar vidare med andra saker i köket!
Tillagningstid:
24 tim
Förberedelsetid:
1 min
- Allergener:
- Laktos
Ingredienser
portioner
- 5 kg Ekologisk yoghurt
Gör så här
- Sätt en hålkantin i en vanlig kantin, lägg en kökshandduk över kanterna (se till att de kläms fast mellan kantinerna).
- Häll i yoghurten, lägg på ett lock och ställ i kylen över natten.
- Dagen efter har yoghurten separerat sig och blivit fast (men krämig). I den undre kantinen ligger vasslen, spara den och använd nästa gång ni bakar.
- Nu är det bara att smaka upp färskosten med salt, peppar, vitlök, pepparrot, paprika, gräslök eller något annat gott!
Kommentar från författaren
Ni kommer aldrig vilja köpa färdig färskost igen!
- Näringsberäkning
- Energi: 25.74 kJ
- Kolhydrater: 0.5 g
- Protein: 0.37 g
- Fett: 0.3 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Laktos
Utan Laktos: Laktosfri yoghurt
Receptkommentarer
Inga kommentarer