Färskost på ekoyoghurt

Gör enkelt egen färskost på enbart yoghurt, ett bra alternativ till smör på brödbuffén. Våra gäster älskar den och det är så tacksamt när den gör sig själv medan du jobbar vidare med andra saker i köket!

Louice Karlsson
Måltidsutvecklare och kock, Nykvarns kommun
Tillagningstid: 24 tim
Förberedelsetid: 1 min
  • Allergener: 
  • Laktos

Ingredienser

portioner
  • 5 kg Ekologisk yoghurt

Gör så här

    1. Sätt en hålkantin i en vanlig kantin, lägg en kökshandduk över kanterna (se till att de kläms fast mellan kantinerna).
    2. Häll i yoghurten, lägg på ett lock och ställ i kylen över natten.
    3. Dagen efter har yoghurten separerat sig och blivit fast (men krämig). I den undre kantinen ligger vasslen, spara den och använd nästa gång ni bakar.
    4. Nu är det bara att smaka upp färskosten med salt, peppar, vitlök, pepparrot, paprika, gräslök eller något annat gott!

Kommentar från författaren

Ni kommer aldrig vilja köpa färdig färskost igen!

Näringsberäkning
  • Energi: 25.74 kJ
  • Kolhydrater: 0.5 g
  • Protein: 0.37 g
  • Fett: 0.3 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Laktos

Utan Laktos: Laktosfri yoghurt


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    25.74 kJ
    kcal
    6.16 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    0.5 g
    Protein
    0.37 g
    Fett
    0.3 g
    Mättat fett
    0.19 g
    Enkelomättat fett
    0.07 g
    Fleromättat fett
    0.01 g
    Fibrer
    0 g
    Salt
    0.01 g
    Sockerarter
    0.32 g
    Järn
    0.01 mg
    Folat
    1.52 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.02 µg
    C-vitamin
    0 mg
    D-vitamin
    0.11 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer