Bild saknas

Samniangs hembakta Filmjölksbröd

Samniang Duangkasem
Lilldals äldreboende, Tjörn
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 15 min

Ingredienser

portioner
  • 1 l vetemjöl
  • 6 dl rågsikt
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 3 dl linfrö
  • 3 dl vetekross
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 msk salt
  • 3 msk bikarbonat
  • 4 dl sirap, mörk
  • 2 l filmjölk

Gör så här

    1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke ordentligt. Fördela degen i fyra avlånga formar. Grädda i 168 grader i 1 timma. Låt svalna

Kommentar från författaren

Jag använder detta brödet gärna till att göra räksmörgås till våra boende, eller till salladsbuffén.


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer