Filmjölksbröd

Traditionell julbordsrätt fast med lite twister i smaker och upplägg!

Weronica Brüde
Kock , Tullängsgymnasiets Restaurang
Tillagningstid: 45 min
Förberedelsetid: 15 min

Ingredienser

portioner
  • 2 dl havregryn
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl linfrö
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl filmjölk
  • 31/3 msk sirap
  • 1 dl lingon

Gör så här

    1. Blanda ihop alla ingredienser
    2. Forma till en limpa eller bullar
    3. Grädda i 180 grader i ca 40–45 min (om limpa) eller tills innertemperaturen är 96-98 grader

Kommentar från författaren

Recept är en bas sen kan man experimentera, ta bort, lägga till eller byta ut saker, det finns inget rätt och fel, låt kreativiteten flöda så att säga!


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer