
Fisk Bordelaise med potatismos och broccolibuketter
En härlig fiskrätt som faller många i smaken
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 8.8 kg mospotatis
- 2 l mellanmjölk
- 650 g margarin, flytande
- 25 g salt
- vitpeppar
- 5 kg hokifilé, fryst
- 1 kg gröna ärtor
- 1 kg morot, tärnad
- 1 dl vatten
- 500 g färskost
- 12 g vitlök, hackad
- 100 g persilja
- salt
- vitpeppar
- ströbröd
- 2 kg broccoli
- 31/3 msk salt
- 31/3 msk rapsolja
Gör så här
- Koka potatisen färdig. Kör potatisen med omröraren en stund. Tillsätt mjölk och margarin lite i taget under fortsatt vispning. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp den tinade fisken på bleck.
- Mixa ärtor och morot och ev. lite vatten till en grov puré. Blanda ner ost, vitlök, persilja, salt och peppar. Bred purén över fisken och toppa med ströbröd.
- Baka av i ugn på 185 grader i ca 20 min. Kontrollera temperaturen på fisken.
- Ångkoka broccoli och vänd runt i olja och salt.
- Servera fisken med potatismos och broccoli.
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 1 616.83 kJ
- Kolhydrater: 36.45 g
- Protein: 25.69 g
- Fett: 13.63 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos och Mjölkprotein
Utan Gluten: byt till glutenfritt ströbröd
Utan Laktos: byt till laktosfria alternativ
Utan Mjölkprotein: byt till mjölkfria alternativ
Receptkommentarer
Inga kommentarer