Fisk Bordelaise med potatismos och broccolibuketter

En härlig fiskrätt som faller många i smaken

David Gustavsson
Kock, Stora Hamnars skola
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 8.8 kg mospotatis
  • 2 l mellanmjölk
  • 650 g margarin, flytande
  • 25 g salt
  • vitpeppar
  • 5 kg hokifilé, fryst
  • 1 kg gröna ärtor
  • 1 kg morot, tärnad
  • 1 dl vatten
  • 500 g färskost
  • 12 g vitlök, hackad
  • 100 g persilja
  • salt
  • vitpeppar
  • ströbröd
  • 2 kg broccoli
  • 31/3 msk salt
  • 31/3 msk rapsolja

Gör så här

    1. Koka potatisen färdig. Kör potatisen med omröraren en stund. Tillsätt mjölk och margarin lite i taget under fortsatt vispning. Smaka av med salt och peppar.
    2. Lägg upp den tinade fisken på bleck.
    3. Mixa ärtor och morot och ev. lite vatten till en grov puré. Blanda ner ost, vitlök, persilja, salt och peppar. Bred purén över fisken och toppa med ströbröd.
    4. Baka av i ugn på 185 grader i ca 20 min. Kontrollera temperaturen på fisken.
    5. Ångkoka broccoli och vänd runt i olja och salt.
    6. Servera fisken med potatismos och broccoli.
Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 1 616.83 kJ
  • Kolhydrater: 36.45 g
  • Protein: 25.69 g
  • Fett: 13.63 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos och Mjölkprotein

Utan Gluten: byt till glutenfritt ströbröd

Utan Laktos: byt till laktosfria alternativ

Utan Mjölkprotein: byt till mjölkfria alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 616.83 kJ
    kcal
    386.96 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    36.45 g
    Protein
    25.69 g
    Fett
    13.63 g
    Mättat fett
    1.8 g
    Enkelomättat fett
    7.35 g
    Fleromättat fett
    3.42 g
    Fibrer
    7 g
    Salt
    5.66 g
    Sockerarter
    6.57 g
    Järn
    1.83 mg
    Folat
    121.07 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.85 µg
    C-vitamin
    85.77 mg
    D-vitamin
    1.64 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.03 g
    DHA
    0.1 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer