Fiskbiffar

Ett sätt att göra en snabb och enkel fiskrätt och inte bara fiskpinnar.

Tillagningstid: 20 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 1.5 kg torsk, Det går att använda vilken fisk man själv vill.
  • 2 kg gul lök
  • 2 dl creme fraiche
  • 11/2 dl potatismjöl
  • 3 msk dill
  • g salt
  • g svartpeppar, mald
  • g grönsaksbuljong

Gör så här

    1. Tina fisken och skär i mindre bitar.
    2. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i lite olja.
    3. Mixa fisk, lök, creme fraiche, potatismjöl, dill och kryddor till en slät smet.
    4. Forma till 4 biffar och stek dem på ca 3 minuter på varje sida.
    5. Blir smeten för lös så tillsätt mer potatismjöl. Ta lite potatismjöl på händerna när ni formar biffarna så går det lättare.
    6. Servera biffarna med kokt potatis och kall sås.
Näringsberäkning
  • Energi: 1 220.85 kJ
  • Kolhydrater: 22.9 g
  • Protein: 30.16 g
  • Fett: 7.79 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Fisk, Laktos och Mjölkprotein

Utan Laktos: Välj laktosfria produkter

Utan Mjölkprotein: Välj mjölkfria produkter


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 220.85 kJ
    kcal
    291.2 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    22.9 g
    Protein
    30.16 g
    Fett
    7.79 g
    Mättat fett
    4.64 g
    Enkelomättat fett
    1.68 g
    Fleromättat fett
    0.5 g
    Fibrer
    3.78 g
    Salt
    0.26 g
    Sockerarter
    9.54 g
    Järn
    0.65 mg
    Folat
    63.61 µg
  • Vitaminer
    B12
    2.15 µg
    C-vitamin
    16.16 mg
    D-vitamin
    2.81 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.05 g
    DHA
    0.23 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer