Laxburgare

Omtyckta på förskola.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 1 tim
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Middag
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Gluten , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 6 kg lax, mald
  • 12 st ägg
  • 5 dl ströbröd
  • 5 dl potatismjöl
  • 1 st purjolök
  • 1 msk dill
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

    1. Blanda laxfärs, purjolök, dill, salt och peppar.
    2. Blanda försiktigt, så det inte blir trådigt.
    3. Blanda ner ägg, ströbröd och mjöl snabbt i blandaren. Se till att det blir bra rullbar konsistens på smeten.
    4. Gör biffar av smeten.
    5. Stek i stekpanna/stekbord/ugnen tills de får fin färg.

Kommentar från författaren

Recept från Marjo flygande drakens förskola i Sandviken.

Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energi: 855.68 kJ
  • Kolhydrater: 8 g
  • Protein: 17.3 g
  • Fett: 11.46 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Fisk, Gluten och Ägg

Utan Gluten: glutenfritt ströbröd


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energimängd
    kJ
    855.68 kJ
    kcal
    204.5 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    8 g
    Protein
    17.3 g
    Fett
    11.46 g
    Mättat fett
    2.47 g
    Enkelomättat fett
    4.71 g
    Fleromättat fett
    2.99 g
    Fibrer
    0.2 g
    Salt
    0.19 g
    Sockerarter
    0.18 g
    Järn
    0.92 mg
    Folat
    32.81 µg
  • Vitaminer
    B12
    5.46 µg
    C-vitamin
    0 mg
    D-vitamin
    11.08 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.42 g
    DHA
    1.15 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer