Omtyckta på förskola.
Tillagningstid:
1 tim
Förberedelsetid:
1 tim
- Allergener:
- Fisk ,
- Gluten ,
- Ägg
Ingredienser
portioner
- 6 kg lax, mald
- 12 st ägg
- 5 dl ströbröd
- 5 dl potatismjöl
- 1 st purjolök
- 1 msk dill
- salt
- vitpeppar
Gör så här
- Blanda laxfärs, purjolök, dill, salt och peppar.
- Blanda försiktigt, så det inte blir trådigt.
- Blanda ner ägg, ströbröd och mjöl snabbt i blandaren. Se till att det blir bra rullbar konsistens på smeten.
- Gör biffar av smeten.
- Stek i stekpanna/stekbord/ugnen tills de får fin färg.
Kommentar från författaren
Recept från Marjo flygande drakens förskola i Sandviken.
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 855.68 kJ
- Kolhydrater: 8 g
- Protein: 17.3 g
- Fett: 11.46 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Fisk, Gluten och Ägg
Utan Gluten: glutenfritt ströbröd
Receptkommentarer
Inga kommentarer