Fiskgratäng med purjolök

Krämig och god !

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 20 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Gluten , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 1 kg Sejfile, tinad
  • 1 st purjolök, stimlad
  • 2 g margarin
  • 3 dl creme fraiche
  • 4 msk chilisås
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 msk tomatpure
  • 150 g riven ost
  • dill, eller persilja
  • 3 msk vetemjöl

Gör så här

    1. Lägg den tinade fisken i bleck. Ha på salt och citronpeppar.
    2. Fräs purjolöken i margarin häll över mjöl och rör ner tomatpure, grädde, creme fraiche och chilisås och dill .Låt koka i 2 minuter.
    3. Häll såsen över fisken. strö över riven ost.
    4. 180 grader i ugnen c:a 20 minuter .

Kommentar från författaren

Fisk är alltid populärt på förskolan // Ferial

Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 1 257.66 kJ
  • Kolhydrater: 6.83 g
  • Protein: 25.02 g
  • Fett: 19.11 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Fisk, Gluten och Mjölkprotein

Utan Gluten: Ersätt med Mazeina

Utan Mjölkprotein: Ersätt med Havregrädde


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 257.66 kJ
    kcal
    258.84 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    6.83 g
    Protein
    25.02 g
    Fett
    19.11 g
    Mättat fett
    11.64 g
    Enkelomättat fett
    4.79 g
    Fleromättat fett
    0.79 g
    Fibrer
    0.75 g
    Salt
    0.61 g
    Sockerarter
    4.34 g
    Järn
    0.58 mg
    Folat
    38.52 µg
  • Vitaminer
    B12
    3.63 µg
    C-vitamin
    5.88 mg
    D-vitamin
    0.35 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.04 g
    DHA
    0.14 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer