Fiskgratäng med purjolök
Krämig och god !
- Allergener:
- Fisk ,
- Gluten ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 1 kg Sejfile, tinad
- 1 st purjolök, stimlad
- 2 g margarin
- 3 dl creme fraiche
- 4 msk chilisås
- 3 dl matlagningsgrädde
- 3 msk tomatpure
- 150 g riven ost
- dill, eller persilja
- 3 msk vetemjöl
Gör så här
- Lägg den tinade fisken i bleck. Ha på salt och citronpeppar.
- Fräs purjolöken i margarin häll över mjöl och rör ner tomatpure, grädde, creme fraiche och chilisås och dill .Låt koka i 2 minuter.
- Häll såsen över fisken. strö över riven ost.
- 180 grader i ugnen c:a 20 minuter .
Kommentar från författaren
Fisk är alltid populärt på förskolan // Ferial
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 1 257.66 kJ
- Kolhydrater: 6.83 g
- Protein: 25.02 g
- Fett: 19.11 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Fisk, Gluten och Mjölkprotein
Utan Gluten: Ersätt med Mazeina
Utan Mjölkprotein: Ersätt med Havregrädde
Receptkommentarer
Inga kommentarer