Frallor utan vetestärkelse, mjölk och gluten
Goda och enkla att göra.
Tillagningstid:
1 tim
30 min
Förberedelsetid:
15 min
Ingredienser
bitar
- 1 l vatten
- 2 st torrjäst
- 1 msk salt
- 2 tsk brödkrydda
- 1 msk solrosfrön, kan med fördel rostas före för mer smak
- 5 dl havregryn, ren havre
- 2 dl bovetemjöl
- 3 dl majsmjöl
- 7 dl glutenfritt mjöl, Lailas mjölmix
Gör så här
- Blanda havregryn, salt, frön och krydda.
- Tillsätt vätskan.
- Tillsätt majsmjöl och bovetemjöl omväxlande 1 dl åt gången. Rör ut ordentligt.
- Tillsätt glutenfritt mjöl ( t ex. Lailas mjölmix) 1 dl i taget tills den blivit lite fastare, ska vara lösare än vanlig deg.
- Jäs i 30 minuter.
- Rör om och klicka ut med sked på bakplåtspapper. Forma därefter fina bullar av klickarna med fingrarna.
- Jäs ca 20-30 minuter.
- Grädda i 160 grader ca 20 minuter, tills de känns lite lättare.
Kommentar från författaren
Omtyckt gott bröd som passar bra till specialkost.
//Marjo, kock på flygande drakens förskola i Sandviken.
- Näringsberäkning
- Energi: 298.56 kJ
- Kolhydrater: 13.31 g
- Protein: 2.28 g
- Fett: 0.63 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer