Frallor utan vetestärkelse, mjölk och gluten

Goda och enkla att göra.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 1 tim 30 min
Förberedelsetid: 15 min

Ingredienser

bitar
  • 1 l vatten
  • 2 st torrjäst
  • 1 msk salt
  • 2 tsk brödkrydda
  • 1 msk solrosfrön, kan med fördel rostas före för mer smak
  • 5 dl havregryn, ren havre
  • 2 dl bovetemjöl
  • 3 dl majsmjöl
  • 7 dl glutenfritt mjöl, Lailas mjölmix

Gör så här

    1. Blanda havregryn, salt, frön och krydda.
    2. Tillsätt vätskan.
    3. Tillsätt majsmjöl och bovetemjöl omväxlande 1 dl åt gången. Rör ut ordentligt.
    4. Tillsätt glutenfritt mjöl ( t ex. Lailas mjölmix) 1 dl i taget tills den blivit lite fastare, ska vara lösare än vanlig deg.
    5. Jäs i 30 minuter.
    6. Rör om och klicka ut med sked på bakplåtspapper. Forma därefter fina bullar av klickarna med fingrarna.
    7. Jäs ca 20-30 minuter.
    8. Grädda i 160 grader ca 20 minuter, tills de känns lite lättare.

Kommentar från författaren

Omtyckt gott bröd som passar bra till specialkost.
//Marjo, kock på flygande drakens förskola i Sandviken.

Näringsberäkning
  • Energi: 298.56 kJ
  • Kolhydrater: 13.31 g
  • Protein: 2.28 g
  • Fett: 0.63 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    298.56 kJ
    kcal
    45.66 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    13.31 g
    Protein
    2.28 g
    Fett
    0.63 g
    Mättat fett
    0.11 g
    Enkelomättat fett
    0.26 g
    Fleromättat fett
    0.28 g
    Fibrer
    1.26 g
    Salt
    0.38 g
    Sockerarter
    0.2 g
    Järn
    0.77 mg
    Folat
    84.65 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    0 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer