Frasiga bollar med havreris

När du har kokt havreris över – gör frasbollar!

Pernilla Dierks
Köksmästare , Härlandatjärnskolan – restaurang kliMATslottet
Tillagningstid: 30 min
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Lunch , 
  • Huvudrätt , 
  • Middag , 
  • Smårätter & tapas , 
  • Vegetarisk , 
  • Vegansk
  • Allergener: 
  • Gluten

Ingredienser

st
  • 1 l havreris
  • 1 st citron, zest + saft
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 st vitlök, king solo vitlök
  • salt, efter egen smak
  • svartpeppar, efter egen smak
  • ströbröd, helst hemgjort
  • rapsolja, för stekning

Gör så här

    1. Mixa alla ingredienser och smaka av.
    2. Forma till bollar och rulla i ströbröd.
    3. Stek i rapsolja till gyllenbruna.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer