Frökex

Ett bra grundrecept på frökex till många. Går att variera i det oändliga, bara att toppa med det du har hemma. Mycket uppskattat och ett stående inslag på vår bröd- och snacksbar.

Louice Karlsson
Måltidsutvecklare och kock, Nykvarns kommun
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 5 min

Ingredienser

bitar
  • 1 l majsmjöl
  • 5 dl pumpakärnor
  • 5 dl solroskärnor
  • 21/2 msk linfrö
  • 2.5 g salt
  • 21/2 dl rapsolja
  • 1 l kokande vatten

Gör så här

    1. Blanda ihop alla ingredienser. Låt svälla minst 10 min.
    2. Tryck ut smeten mellan två bakplåtspapper på en plåt.
    3. Här kan du sedan toppa med flingsalt om du vill.
    4. Grädda i ca 50 min på 150 grader (om ni har möjlighet öppna spjället helt i ugnen så att det torkar ordentligt).
    5. Det blir ca 8 plåtar som man sedan kan bryta i lagom bitar.
Näringsberäkning
  • Energi: 168.34 kJ
  • Kolhydrater: 2.12 g
  • Protein: 1.09 g
  • Fett: 2.96 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    168.34 kJ
    kcal
    40.24 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    2.12 g
    Protein
    1.09 g
    Fett
    2.96 g
    Mättat fett
    0.29 g
    Enkelomättat fett
    1.28 g
    Fleromättat fett
    1.24 g
    Fibrer
    0.52 g
    Salt
    0.02 g
    Sockerarter
    0.11 g
    Järn
    0.31 mg
    Folat
    3.85 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    0.03 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer