Fröknäcke med torkad sockertång

Recept från Laga Mat med Alger - www.seafarm.se

Gör ditt alldeles egna fröknäckebröd med hjälp av torkad sockertång. Perfekt att ha hemma i skafferiet till vardags eller tillsammans med en bit ost och lite vin på fredagskvällen!

Fredrik Gröndahl
Koordinator för Blå Mat-projektet, KTH
  • Allergener: 
  • Gluten

Ingredienser

portioner
  • 2 dl sockertång, torkad
  • 1 dl matolja
  • 2 dl solroskärnor
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl sesamfrö
  • 2 dl vatten
  • 500 g durumvetemjöl
  • 21/2 krm salt

Gör så här

    1. Sätt ugnen på 100 grader
    2. Blötlägg den torkade sockertången i ett vattenbad i ca 10 minuter
    3. Blanda under tiden mjöl, fröer, pumpakärnor solroskärnor och salt i en bunke
    4. Tillsätt vatten så det blir en degblandning
    5. Mixa den blötlagda sockertången i ett par minuter tillsammans med olja
    6. Tillsätt sockertångsmixen i degblandningen och blanda runt
    7. Kavla ut massan på 2 plåtar 0,5 cm tjock
    8. Grädda i mitten av ugnen i två timmar
    9. Ta ut ur ugnen, låt vila 10 minuter - redo att äta!
Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 1 994.61 kJ
  • Kolhydrater: 37.22 g
  • Protein: 13.18 g
  • Fett: 29.2 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten

Utan Gluten: Glutenfritt alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 994.61 kJ
    kcal
    476.78 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    37.22 g
    Protein
    13.18 g
    Fett
    29.2 g
    Mättat fett
    2.95 g
    Enkelomättat fett
    11.61 g
    Fleromättat fett
    12.89 g
    Fibrer
    7.2 g
    Salt
    0.01 g
    Sockerarter
    1.45 g
    Järn
    3.51 mg
    Folat
    52.28 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    1.46 mg
    D-vitamin
    0 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer