
Fröknäcke med torkad sockertång
Recept från Laga Mat med Alger - www.seafarm.se
Gör ditt alldeles egna fröknäckebröd med hjälp av torkad sockertång. Perfekt att ha hemma i skafferiet till vardags eller tillsammans med en bit ost och lite vin på fredagskvällen!
- Allergener:
- Gluten
Ingredienser
portioner
- 2 dl sockertång, torkad
- 1 dl matolja
- 2 dl solroskärnor
- 2 dl pumpakärnor
- 1 dl linfrö
- 1 dl sesamfrö
- 2 dl vatten
- 500 g durumvetemjöl
- 21/2 krm salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 100 grader
- Blötlägg den torkade sockertången i ett vattenbad i ca 10 minuter
- Blanda under tiden mjöl, fröer, pumpakärnor solroskärnor och salt i en bunke
- Tillsätt vatten så det blir en degblandning
- Mixa den blötlagda sockertången i ett par minuter tillsammans med olja
- Tillsätt sockertångsmixen i degblandningen och blanda runt
- Kavla ut massan på 2 plåtar 0,5 cm tjock
- Grädda i mitten av ugnen i två timmar
- Ta ut ur ugnen, låt vila 10 minuter - redo att äta!
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 1 994.61 kJ
- Kolhydrater: 37.22 g
- Protein: 13.18 g
- Fett: 29.2 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten
Utan Gluten: Glutenfritt alternativ
Receptkommentarer
Inga kommentarer