
Fyllda auberginer
Härlig vegetarisk rätt
- Allergener:
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
portioner
- 8 st aubergine
- 400 g olivolja
- 250 g tomater
- salt
- svartpeppar
- 4 msk socker
- 10 st vitlöksklyftor
- 2 st mozzarella
- 100 g fetaost
- 16 st kalamataoliver
- basilika
Gör så här
- Värm ugnen till 220 grader.
- Skär auberginerna på mitten och skär dem på tvären i mitten för att bilda kuber.
- Lägg auberginerna i saltat vatten för att blötläggas i minst 3 minuter.
- Pensla dem med en pensel med tillräckligt med olivolja och grädda i 30 minuter i ugnen, på en plåt men vid sidan ska man lägga bakplåtspapper. Auberginen ska vara upp och ner.
- Tomatsås: Häll olivolja i en panna, fräs den hackade vitlöken och i med tomaterna.
- Smaka av med salt och peppar och tillsätt socker, låt puttra i 15-20 minuter tills det stelnar.
- Bred en del tomatsås på den skurna sidan av auberginerna, lägg på krossad fetaost, sedan tomatsås igen och avsluta sedan med mozzarella och fetaost igen. Toppa med kalamataoliver och basilika.
Dietanpassningar
Innehåller Laktos och Mjölkprotein
Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt alternativ
Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfritt alternativ
Receptkommentarer
Inga kommentarer