Fyllda auberginer

Härlig vegetarisk rätt

Tigest Beyene Habteselassie
Kock, Globala Gymnasiet
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 8 st aubergine
  • 400 g olivolja
  • 250 g tomater
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 msk socker
  • 10 st vitlöksklyftor
  • 2 st mozzarella
  • 100 g fetaost
  • 16 st kalamataoliver
  • basilika

Gör så här

    1. Värm ugnen till 220 grader.
    2. Skär auberginerna på mitten och skär dem på tvären i mitten för att bilda kuber.
    3. Lägg auberginerna i saltat vatten för att blötläggas i minst 3 minuter.
    4. Pensla dem med en pensel med tillräckligt med olivolja och grädda i 30 minuter i ugnen, på en plåt men vid sidan ska man lägga bakplåtspapper. Auberginen ska vara upp och ner.
    5. Tomatsås: Häll olivolja i en panna, fräs den hackade vitlöken och i med tomaterna.
    6. Smaka av med salt och peppar och tillsätt socker, låt puttra i 15-20 minuter tills det stelnar.
    7. Bred en del tomatsås på den skurna sidan av auberginerna, lägg på krossad fetaost, sedan tomatsås igen och avsluta sedan med mozzarella och fetaost igen. Toppa med kalamataoliver och basilika.

Dietanpassningar

Innehåller Laktos och Mjölkprotein

Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt alternativ

Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfritt alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer