Gratinerad Burrito
En god gratinerad Burrito som serveras med majsröra och dressing. Burriton innhåller ett härligt grönsaksris med morot och zucchini, svarta bönor kryddat med sambal oelek.
- Allergener:
- Spannmål
Ingredienser
portioner
- 5 kg morot, gärna ekologisk
- 3 kg zucchini
- 1.5 kg krossad tomat, gärna ekologisk
- 350 kg tomater, tärnade
- 5.5 l sambal oelek
- 5 l kranvatten
- 1.6 kg långkornigt ris, gärna ekologiskt
- 1.2 kg kikärter, konserv
- 250 g svarta bönor
- 35 g spiskummin
- 1.8 kg majskorn
- 180 g limejuice
- 2 kg riven ost, strö över innan gratinering
Gör så här
- Förberedelser. Blötlägg svarta bönor och koka mjuka.
- Koka ris och blås av i blastchiller (viktigt att riset ej står framme i rumstemperatur).
- Riv morot och zucchini grovt i maskin. Salta zucchinin och pressa ut så mycket vatten som möjligt.
- Blanda alla ingredienser till en röra i grytan och tillsätt svarta bönor, det kalla riset, riven morot och zucchini (avrunnen). Grönsaksriset ska smaka mycket kryddor, inte starkt, men smakrikt.
- Risblandningen läggs i ett tortillabröd, viks ihop och gratineras i ugnen. Såsen kan läggas både i brödet och hällas över brödet innan gratinering. Riven ost på toppen.
Kommentar från författaren
Servera med tomatsås och majsröra.
- Näringsberäkning
- Energi: 3 108.71 kJ
- Kolhydrater: 113.3 g
- Protein: 33.65 g
- Fett: 6.02 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Spannmål
Receptkommentarer
Inga kommentarer