
Klimatsmart och smakrikt recept gjort på stjälkarna från grönkål, dessa blir oftast över när du använt bladen till sallad eller chips, men stjälkarna går alldeles utmärkt att använda till denna pesto
Ingredienser
- 300 g grönkål, stjälkarna
- 21/2 dl rapsolja
- 2 dl solroskärnor, rostade
- 2 g salt
- 3 g vitlök, hel, pressad
Gör så här
- Blancha stjälkarna 2-3 min i ugnen (ånga), eller i en sil över kokande vatten några minuter om ugn med ångfunktion saknas.
- Mixa i matberedare tillsammans med övriga ingredienser till önskad konsistens (jag föredrar lite tugg så att man känner fröna).
Kommentar från författaren
Våra gäster älskar grönkålschips, vilket ger mycket stjälkar över när vi tagit reda på alla blad. Dessa provade vi att ånga av snabbt för att bryta av den värsta beskan, sedan mixade vi dem till en pesto. Det fungerade alldeles utmärkt och gav en hållbar, nyttig och otroligt god grönkålspesto. Receptet går att variera nästan hur du vill, har du andra färska örter eller kryddor hemma så kör ner dem också- endast fantasin ni vet!
Kanon att blanda med pasta, matkorn, i en vinägrett, färskost eller vad som helst egentligen, mångsidig och tacksam. Håller fin färg
- Näringsberäkning
- Energi: 406.84 kJ
- Kolhydrater: 0.52 g
- Protein: 1.24 g
- Fett: 10 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer