Smakrika och uppskattade av småfolket på förskolan.
Tillagningstid:
20 tim
Förberedelsetid:
1 tim
- Allergener:
- Gluten ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
portioner
- 3 kg zucchini, finriven
- 4 kg morot, finriven
- 12 st ägg, kan bytas ut mot 3 dl potatismjöl
- 3 l couscous, kokt eller kokt bulgur
- 3 l ströbröd
- 1 kg ost, riven
- 1 st purjolök, strimlad
- vitlökspulver
- lökpulver
- timjan, torkad eller färsk
- salt
- vitpeppar, mald
Gör så här
- Riv morot och zucchini. Låt rinna av och krama ur den lite innan du blandar med övriga ingredienser. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
- Låt stå en stund och vila. Testa sedan att forma biffar. Ta eventuellt mer ströbröd/potatismjöl beroende på hur fuktig smeten är.
- Stek på medelvärme på stekbord/eller i smorda stekbleck i ugnen 200 grader cirka 15-20 minuter.
Kommentar från författaren
Receptet kommer från flygande drakens förskola i Sandviken // Marjo kock
- Näringsberäkning
- Energi: 851.4 kJ
- Kolhydrater: 31.79 g
- Protein: 8.12 g
- Fett: 3.91 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Mjölkprotein och Ägg
Receptkommentarer
Inga kommentarer