Grönsaksbiffar

Smakrika och uppskattade av småfolket på förskolan.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 20 tim
Förberedelsetid: 1 tim
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 3 kg zucchini, finriven
  • 4 kg morot, finriven
  • 12 st ägg, kan bytas ut mot 3 dl potatismjöl
  • 3 l couscous, kokt eller kokt bulgur
  • 3 l ströbröd
  • 1 kg ost, riven
  • 1 st purjolök, strimlad
  • vitlökspulver
  • lökpulver
  • timjan, torkad eller färsk
  • salt
  • vitpeppar, mald

Gör så här

    1. Riv morot och zucchini. Låt rinna av och krama ur den lite innan du blandar med övriga ingredienser. Tillsätt resterande ingredienser och blanda väl.
    2. Låt stå en stund och vila. Testa sedan att forma biffar. Ta eventuellt mer ströbröd/potatismjöl beroende på hur fuktig smeten är.
    3. Stek på medelvärme på stekbord/eller i smorda stekbleck i ugnen 200 grader cirka 15-20 minuter.

Kommentar från författaren

Receptet kommer från flygande drakens förskola i Sandviken // Marjo kock

Näringsberäkning
  • Energi: 851.4 kJ
  • Kolhydrater: 31.79 g
  • Protein: 8.12 g
  • Fett: 3.91 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Mjölkprotein och Ägg


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    851.4 kJ
    kcal
    188.5 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    31.79 g
    Protein
    8.12 g
    Fett
    3.91 g
    Mättat fett
    1.68 g
    Enkelomättat fett
    1.06 g
    Fleromättat fett
    0.41 g
    Fibrer
    3.17 g
    Salt
    0.36 g
    Sockerarter
    4.26 g
    Järn
    0.99 mg
    Folat
    48.45 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.28 µg
    C-vitamin
    8.67 mg
    D-vitamin
    0.26 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0.01 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer