Grönsaksdipp

Med denna dipp blir det både godare och roligare att äta grönsaker - för stora som små.

Susanna Almström
Projektledare, Fredagsfys Sverige
Tillagningstid: 10 min
Förberedelsetid: 15 min

Ingredienser

portioner
  • 380 g kikärtor, 1 tetra
  • 1 st vitlöksklyfta, krossad
  • 3 msk persilja
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • msk spiskummin
  • salt och peppar

Gör så här

    1. Mixa kikärtorna (utan lag) i en mixer tillsammans med vitlök, persilja, olivolja och rödvinsvinäger.
    2. Tillsätt spiskummin, salt och peppar efter smak. Även citronpeppar är gott att ha i!
    3. Skär grönsaksstänger av ex. gurka, morot, paprika och selleri.
    4. Tips: Går att utesluta olivolja samt ersätta rödvinsvinäger med önskad mängd pressad citron.
    5. Klar att servera!

Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer