Med denna dipp blir det både godare och roligare att äta grönsaker - för stora som små.
Tillagningstid:
10 min
Förberedelsetid:
15 min
Ingredienser
portioner
- 380 g kikärtor, 1 tetra
- 1 st vitlöksklyfta, krossad
- 3 msk persilja
- 4 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- msk spiskummin
- salt och peppar
Gör så här
- Mixa kikärtorna (utan lag) i en mixer tillsammans med vitlök, persilja, olivolja och rödvinsvinäger.
- Tillsätt spiskummin, salt och peppar efter smak. Även citronpeppar är gott att ha i!
- Skär grönsaksstänger av ex. gurka, morot, paprika och selleri.
- Tips: Går att utesluta olivolja samt ersätta rödvinsvinäger med önskad mängd pressad citron.
- Klar att servera!
Receptkommentarer
Inga kommentarer