Gulaschsoppa på vildsvin serveras med hembakt bröd och creme fraiche

Gulaschsoppa på vildsvin serveras med hembakt bröd och creme fraiche

Värmande soppa med klassiska tillbehör

David Gustavsson
Kock, Stora Hamnars skola
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 3 kg vildsvinsfärs
  • 1 kg gul lök
  • 50 g vitlök
  • 13/4 dl rapsolja
  • 750 g tomatpuré
  • 3 kg morot, tärnad
  • 31/3 msk spiskummin, malen
  • 5 msk paprikapulver
  • 150 g köttbuljong, pulver
  • 10 l vatten
  • 500 g ajvar relish
  • 3 kg potatis, tärnad
  • salt
  • vitpeppar, malen
  • 2 kg röd paprika

Gör så här

    1. Bryn lök, hälften av vitlöken och färsen i lite olja. Tillsätt tomatpuré, morot, kryddor, buljong och ajvar relish. Låt allt koka ihop och tillsätt potatisen.
    2. Koka tills potatisen är mjuk och tillsätt salt och peppar.
    3. Under tiden som gulaschen kokar, rosta paprika i ugn på 220 grader tillsammans med resten av oljan och vitlöken i cirka 10 min. Tillsätt sedan paprikaröran i gulaschen.
    4. Servera soppan med hembakt bröd och crème fraiche.
Receptets hållbarhetsscore

Dietanpassningar

Innehåller Laktos och Mjölkprotein

Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt alternativ

Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfritt alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer