
Gulaschsoppa på vildsvin serveras med hembakt bröd och creme fraiche
Värmande soppa med klassiska tillbehör
- Allergener:
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
portioner
- 3 kg vildsvinsfärs
- 1 kg gul lök
- 50 g vitlök
- 13/4 dl rapsolja
- 750 g tomatpuré
- 3 kg morot, tärnad
- 31/3 msk spiskummin, malen
- 5 msk paprikapulver
- 150 g köttbuljong, pulver
- 10 l vatten
- 500 g ajvar relish
- 3 kg potatis, tärnad
- salt
- vitpeppar, malen
- 2 kg röd paprika
Gör så här
- Bryn lök, hälften av vitlöken och färsen i lite olja. Tillsätt tomatpuré, morot, kryddor, buljong och ajvar relish. Låt allt koka ihop och tillsätt potatisen.
- Koka tills potatisen är mjuk och tillsätt salt och peppar.
- Under tiden som gulaschen kokar, rosta paprika i ugn på 220 grader tillsammans med resten av oljan och vitlöken i cirka 10 min. Tillsätt sedan paprikaröran i gulaschen.
- Servera soppan med hembakt bröd och crème fraiche.
- Receptets hållbarhetsscore
-
Dietanpassningar
Innehåller Laktos och Mjölkprotein
Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt alternativ
Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfritt alternativ
Receptkommentarer
Inga kommentarer