
Hönschili (Chili con gallina)
Upplev hög smaksensation med denna ljuvliga Chili!
Tillagningstid:
30 min
Förberedelsetid:
20 min
Ingredienser
portioner
- 4 kg ekologisk hönsfärs
- 3 kg tärnad gul lök
- 1 dl hackad vitlök
- 100 g tomatpuré
- 4 kg krossade tomater
- 1 kg kokta rättviksärtor/gråärt
- 1 kg kokta gula ärtor
- 31/3 msk paprikapulver
- 31/3 msk rökt paprikapulver
- 31/3 msk chilipulver
- Salt och peppar efter smak
Gör så här
- Fräs lök, vitlök och tomatpuré i en stekpanna eller sauteuse.
- Tillsätt hönsfärsen och bryn färsen genomstekt.
- Ner med krossade tomater och alla kryddor, salta och peppra efter smak.
- Låt koka en stund, smaka av och servera.
- Tips! Mycket gott att servera tillsammans med dinkelpitabröd och en klick yoghurt.
- Näringsberäkning
- Energi: 9 249.24 kJ
- Kolhydrater: 373.87 g
- Protein: 87.34 g
- Fett: 14.32 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer