
Hummus med kikärtor och röda linser
Vad vore Globalas goda mat utan de smakrika såserna och rörorna som alltid finns på lunchbuffén?
Tillagningstid:
30 min
Ingredienser
portioner
- 720 g kikärtor
- 540 g röda linser
- 21/2 dl solrosfrön
- 13/4 dl olivolja
- 13/4 dl rapsolja
- 6 msk citronsaft
- 11/3 dl äppelcidervinäger
- 6 st vitlöksklyftor
- salt
- 6 msk spiskummin
- 41/2 dl vatten, eller mer om du vill ha hummusen lösare
Gör så här
- Om du inte använder konserverade kikärtor och linser, koka enligt förpackningens instruktioner tills de är mjuka. Låt svalna.
- Rosta solrosfröna i en torr panna på medelvärme i några minuter tills de är gyllene.
- Lägg kikärtor, linser, solrosfrön, olivolja, rapsolja, citronsaft, äppelcidervinäger, vitlöksklyftor, spiskummin och salt i en matberedare.
- Häll i vatten och mixa allt tills blandningen är helt slät. Tillsätt mer vatten om du vill ha en mjukare konsistens.
- Justera smaken med mer salt, citronsaft eller äppelcidervinäger efter behov.
- Häll hummusen i en skål och ringla över lite extra olivolja. Du kan också strö över mer spiskummin eller rostade solrosfrön om du vill.
- Servera hummusen med pitabröd, grönsaksstavar eller som en del av en mezebuffé.
Receptkommentarer
Inga kommentarer