Janssons frestelse kroketter

Traditionell julbordsrätt fast med lite twister i smaker och upplägg!

Weronica Brüde
Kock , Tullängsgymnasiets Restaurang

Ingredienser

portioner
  • potatis, råriven
  • gul lök
  • vispgrädde
  • ansjovis
  • salt
  • peppar
  • mald kryddpeppar
  • vetemjöl
  • ägg
  • ströbröd
  • olja

Gör så här

    1. Lägg in alla ingredienser utefter eget mått och smak i en kastrull
    2. Koka ihop tills potatisen är färdigkokad och du har fått en fast smet
    3. Kyl ner
    4. Forma till små bollar
    5. Rulla i mjöl, ägg och ströbröd och fritera bollarna

Kommentar från författaren

Recept är en bas sen kan man experimentera, ta bort, lägga till eller byta ut saker, det finns inget rätt och fel, låt kreativiteten flöda så att säga!


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer