Kanelfläta på trasiga knäckebröd och potatisbullar

Svinnsmart och gott

Pernilla Dierks
Köksmästare , Härlandatjärnskolan – restaurang kliMATslottet
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 30 min
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Buffé , 
  • Fika , 
  • Mellanmål , 
  • Tillbehör , 
  • Vegetarisk

Ingredienser

portioner
  • 1 l mjölk, värm till 37 grader
  • 5 st potatisbullar
  • 300 g trasiga knäckebröd
  • 150 g jäst
  • 1.5 kg vetemjöl
  • 31/3 msk kardemumma
  • 50 g sirap
  • 500 g smör
  • 400 g socker
  • 10 g salt

Fyllning

  • 300 g smör
  • 2 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker
  • 31/3 msk kanel
  • 2 msk vetemjöl

Gör så här

    1. Häll på den värma mjölken och mixa ihop med potatisbullarna och knäckebrödet.
    2. Blanda ihop med övriga ingredienser utom salt. Jäs i 20 minuter.
    3. Under tiden gör du fyllningen.
    4. Dela degen i 8 delar. Kavla ut degen och bred på fyllningen. Rulla ihop och ”klipp” den.
    5. Jäs i ytterligare 20 minuter.
    6. Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Baka på 190 grader i ca 20 minuter.

Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer