Kesobullar med morot

Fantastiskt goda, fluffiga och saftiga bullar som passar ypperligt till soppa, frukost eller mellanmål.

Lena Ryhnell
Kock, Hagvidson Talento
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Brunch , 
  • Buffé , 
  • Fika , 
  • Frukost , 
  • Tillbehör , 
  • Lakto-ovo
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

st
  • 1.5 l yoghurt, naturell 3% fett
  • 2 kg keso
  • 100 g jäst, färsk
  • 3 msk honung
  • 1 dl rapsolja, gärna kallpressad
  • 2 kg durumvetemjöl
  • 500 g vetemjöl special
  • 50 g salt, gärna havssalt
  • 500 g morot, finriven

Gör så här

    1. Rör ut jästen i yoghurten.
    2. Tillsätt keso, honung, olja och durumvetemjöl.
    3. Arbeta degen på medelhastighet och tillsätt vetemjölet lite i taget. Arbeta i ca 15 minuter.
    4. Tillsätt saltet och arbeta degen 5 minuter till.
    5. Tillsätt morötterna och arbeta in i degen.
    6. Häll upp degen i en oljad plastback med lock och ställ in i kylen till nästa dag.
    7. Stjälp upp degen på mjölad bänk och dela degen till lagom stora bitar och rulla till runda bullar.
    8. Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
    9. Täck över med bakduk och jäs minst 60 minuter i rumstemperatur.
    10. Värm upp ugnen till 220 grader varmluft.
    11. Sätt in bröden och sänk värmen till 200 grader.
    12. Grädda till en fin färg och en innertemperatur på 96-98 grader, ca 12- 15 minuter.
    13. Låt svalna på galler med bakduk över.
Näringsberäkning
  • Energi: 609.03 kJ
  • Kolhydrater: 22.81 g
  • Protein: 6.06 g
  • Fett: 2.95 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos och Mjölkprotein

Utan Laktos: Laktosfri keso och yoghurt.


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    609.03 kJ
    kcal
    145.5 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    22.81 g
    Protein
    6.06 g
    Fett
    2.95 g
    Mättat fett
    1.06 g
    Enkelomättat fett
    0.99 g
    Fleromättat fett
    0.56 g
    Fibrer
    1.15 g
    Salt
    1.16 g
    Sockerarter
    2.4 g
    Järn
    0.29 mg
    Folat
    26.77 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.17 µg
    C-vitamin
    0.96 mg
    D-vitamin
    0.17 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer