Kesobullar med morot
Fantastiskt goda, fluffiga och saftiga bullar som passar ypperligt till soppa, frukost eller mellanmål.
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
st
- 1.5 l yoghurt, naturell 3% fett
- 2 kg keso
- 100 g jäst, färsk
- 3 msk honung
- 1 dl rapsolja, gärna kallpressad
- 2 kg durumvetemjöl
- 500 g vetemjöl special
- 50 g salt, gärna havssalt
- 500 g morot, finriven
Gör så här
- Rör ut jästen i yoghurten.
- Tillsätt keso, honung, olja och durumvetemjöl.
- Arbeta degen på medelhastighet och tillsätt vetemjölet lite i taget. Arbeta i ca 15 minuter.
- Tillsätt saltet och arbeta degen 5 minuter till.
- Tillsätt morötterna och arbeta in i degen.
- Häll upp degen i en oljad plastback med lock och ställ in i kylen till nästa dag.
- Stjälp upp degen på mjölad bänk och dela degen till lagom stora bitar och rulla till runda bullar.
- Lägg på plåtar med bakplåtspapper.
- Täck över med bakduk och jäs minst 60 minuter i rumstemperatur.
- Värm upp ugnen till 220 grader varmluft.
- Sätt in bröden och sänk värmen till 200 grader.
- Grädda till en fin färg och en innertemperatur på 96-98 grader, ca 12- 15 minuter.
- Låt svalna på galler med bakduk över.
- Näringsberäkning
- Energi: 609.03 kJ
- Kolhydrater: 22.81 g
- Protein: 6.06 g
- Fett: 2.95 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos och Mjölkprotein
Utan Laktos: Laktosfri keso och yoghurt.
Receptkommentarer
Inga kommentarer