Lyxa till det med egna korvbröd till mellis.
- Allergener:
- Gluten
Ingredienser
portioner
- 5 dl vatten
- 31/3 msk olja
- 25 g torrjäst, Går även bra med färsk
- 11/2 tsk salt
- 1 tsk socker
- 6 dl rågsikt
- 6 dl vetemjöl
Gör så här
- Gör så här 1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°). Lös upp jästen med blandningen. Tillsätt salt och strösocker. 2. Arbeta in rågsikt och vetemjöl (mängden vetemjöl är lagom när degen vid bearbetning släpper bunkens kanter). 3. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min. 4. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Arbeta ut bollar stora som små clementiner. Rulla ut bollarna till 10-12 cm längder. 5. Lägg längderna på ugnsplåtar (se bild nedan) Låt jäsa under bakduk i 40 min. 6. Grädda korvbröden mitt i ugnen 250° i ca 9 min. Låt bröden svalna innan ni skårar dem på längden.
- Ät korvbröden nybakade och avsvalnade eller låt bröden svalna helt och frys in. Låt frysta korvbröd tina i rumstemperatur. Vill ni inte äta korvbröden med korv så är de även goda att äta som festliga minibaguetter.
Kommentar från författaren
Penslade dem med vatten när de var färdiggräddade och lindade in dem i handdukar. Blev jättebra.
Ing-Marie / Dag och Natts förskola Sandviken
- Näringsberäkning
- Energi: 513.04 kJ
- Kolhydrater: 21.49 g
- Protein: 2.76 g
- Fett: 2.45 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten
Receptkommentarer
Inga kommentarer