Köttfärssoppa

En uppskattad soppa bland barn och vuxna.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 10 min

Ingredienser

portioner
  • 5 kg potatis, skivad
  • 7 l vatten
  • 5 kg köttfärs, Gärna EKO
  • 4 kg morot
  • 2 kg lök, hackad
  • 400 g köttbuljong
  • 450 g chilisås
  • 100 g salt
  • 10 g svartpeppar
  • 10 g chilipulver
  • 150 kg tomatpuré, konc

Gör så här

    1. Bryn köttfärs i grytan och rör / fördela, tills den är slät.
    2. Tillsätt vatten, buljong och lök, låt koka upp.
    3. Tillsätt potatisen och morötterna, koka till nästan mjuka.
    4. Tillsätt chilisås, salt och chilipulver.
    5. Smaka av.
    6. OBS : detta recept är för reducerad soppa och vatten måste tillsättas för att en port skall vara 3 dl. Till 4.5 liter tillsätts 1 liter vätska.

Kommentar från författaren

Soppan görs som en reducerad soppa som passar perfekt på mottagningskök. Centralköket gör en koncentrerad soppa och skickar sedan mottagningsköket som värmer upp till minst 72 grader och späder med vatten. 1 liter vatten till 4,5 liter soppa.

Näringsberäkning
  • Energi: 5 905.23 kJ
  • Kolhydrater: 215.55 g
  • Protein: 78.16 g
  • Fett: 8.87 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    5 905.23 kJ
    kcal
    1 416.63 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    215.55 g
    Protein
    78.16 g
    Fett
    8.87 g
    Mättat fett
    3.3 g
    Enkelomättat fett
    2.86 g
    Fleromättat fett
    1.53 g
    Fibrer
    72.94 g
    Salt
    3.06 g
    Sockerarter
    197.99 g
    Järn
    23.21 mg
    Folat
    610.18 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.76 µg
    C-vitamin
    661 mg
    D-vitamin
    0.05 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.01 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer