
Krämig tagliatelle med svartkål och svamp toppad med rostade frön och krispiga linser
En härlig vegetarisk pastarätt
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Linser ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 4 kg tagliatelle
- 4 st gul lök
- 11/4 dl vitlök, riven
- 4 kg blandad svamp
- 600 g svartkål/grönkål
- 4 l vatten
- 4 msk grönsaksbuljong
- 2 l grädde
- 4 msk timjan
- 100 g puylinser
- olja
- 100 g solrosfrön/pumpafrön
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt instruktion.
- Fräs lök, vitlök, svamp och kål. Slå på vatten och tillsätt buljong. Koka samman, låt puttra och släppa alla goda smaker. Tillsätt grädde och timjan. Smaka av med salt och peppar. Red av om det behövs.
- Koka linserna enligt anvisning. Häll av och lägg över på ett bleck och låt torka, blanda med lite olja och salta lätt. Rosta sedan frön och linser ca 15 min 160 grader tills de är krispiga.
- Blanda samman sås och pasta. Toppa med krispiga frön och linser (eventuellt lite fin svartkål och frästa svampar).
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 1 438.1 kJ
- Kolhydrater: 29.21 g
- Protein: 8.1 g
- Fett: 20.73 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos, Linser och Mjölkprotein
Utan Gluten: Byt till glutenfri pasta
Utan Laktos: Byt till laktosfri grädde
Utan Mjölkprotein: Byt till mjölkfri grädde
Receptkommentarer
Inga kommentarer