Ingredienser

portioner
  • 560 g majs
  • 120 g polenta
  • 2 msk bakpulver
  • 11/3 msk socker
  • 4 st ägg
  • 4 msk mjölk
  • 2 st gul lök
  • 4 msk dill, hackad
  • 11/3 msk oregano, torkad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 140 g parmesan
  • 6 msk naturell yoghurt
  • 2 msk olivolja

Tillbehör

  • 200 g naturell yoghurt, silad
  • 24 st färsk lök
  • 2 kg dill, hackad

Gör så här

    1. Dränera majsen väl från vätskorna.
    2. Lägg det i bunken tillsammans med lök, dill, oregano, salt, peppar, socker, polenta, bakpulver, riven ost och blanda väl.
    3. Mixa ihop äggen med mjölken i en skål och tillsätt i majsblandningen.
    4. Tillsätt slutligen yoghurten och blanda in den i blandningen.
    5. Förbered en form med bakplåtspapper och lägg ca 1 msk av blandningen i formen, se till att lämna ett utrymme mellan dem så att de inte fastnar när de gräddas och breds ut.
    6. Räta till biffarna och strö lite olivolja ovanpå.
    7. Grädda dem i en förvärmd ugn, 240°C, i 15 minuter (tills de blir gyllene).
    8. Blanda ihop den silade youghurten, färska löken samt dillen och servera tillsammans med biffarna.
Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 1 270.92 kJ
  • Kolhydrater: 31.95 g
  • Protein: 16.3 g
  • Fett: 10.37 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 270.92 kJ
    kcal
    269.58 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    31.95 g
    Protein
    16.3 g
    Fett
    10.37 g
    Mättat fett
    3.98 g
    Enkelomättat fett
    3.39 g
    Fleromättat fett
    1.71 g
    Fibrer
    8.28 g
    Salt
    1.99 g
    Sockerarter
    6.15 g
    Järn
    6.12 mg
    Folat
    117.82 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.74 µg
    C-vitamin
    121.87 mg
    D-vitamin
    1 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0.02 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer