
Krispiga majsbiffar
Gott vegetariskt alternativ
Ingredienser
portioner
- 560 g majs
- 120 g polenta
- 2 msk bakpulver
- 11/3 msk socker
- 4 st ägg
- 4 msk mjölk
- 2 st gul lök
- 4 msk dill, hackad
- 11/3 msk oregano, torkad
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 140 g parmesan
- 6 msk naturell yoghurt
- 2 msk olivolja
Tillbehör
- 200 g naturell yoghurt, silad
- 24 st färsk lök
- 2 kg dill, hackad
Gör så här
- Dränera majsen väl från vätskorna.
- Lägg det i bunken tillsammans med lök, dill, oregano, salt, peppar, socker, polenta, bakpulver, riven ost och blanda väl.
- Mixa ihop äggen med mjölken i en skål och tillsätt i majsblandningen.
- Tillsätt slutligen yoghurten och blanda in den i blandningen.
- Förbered en form med bakplåtspapper och lägg ca 1 msk av blandningen i formen, se till att lämna ett utrymme mellan dem så att de inte fastnar när de gräddas och breds ut.
- Räta till biffarna och strö lite olivolja ovanpå.
- Grädda dem i en förvärmd ugn, 240°C, i 15 minuter (tills de blir gyllene).
- Blanda ihop den silade youghurten, färska löken samt dillen och servera tillsammans med biffarna.
- Receptets hållbarhetsscore
-
- Näringsberäkning
- Energi: 1 270.92 kJ
- Kolhydrater: 31.95 g
- Protein: 16.3 g
- Fett: 10.37 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer