Kycklingfärs i ugn med morötter och vitkål
Denna rätt blev uppskattat av barnen och dom vuxna .Saftiga bitar
Tillagningstid:
1 tim
Förberedelsetid:
1 tim
18 min
- Allergener:
- Gluten
Ingredienser
portioner
- 1 kg vitkål, Grovrivet
- 1 kg morötter, Grovrivet
- kg salt och peppar efter smak
- 4 kg kycklingfärs
- grillkrydda, efter smak
- 31/3 msk havregryn
Gör så här
- Lägg havregryn i blöt ca 30 min.
- Riv morötter och vitkål och blanda ihop. Tillsätt lite olja fräs på i ugnen en stund. Låt svalna.
- Blanda färs, havregryn, morötter och vitkål ordentligt. Tillsätt salt, vitpeppar och grillkrydda efter smak (gör ett stektest och smaka).
- Dela upp färsen i lätt oljade bleck . Jag hade 2 stycken Skär bitar innan du ställer in dem i ugnen.
- Grädda i ugnen i ca 1 tim i 160 grader.
- Servera med sås, sallad, lingonsylt och potatis
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 479.51 kJ
- Kolhydrater: 2.49 g
- Protein: 17.55 g
- Fett: 3.52 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten
Utan Gluten: Gluten fria havregryn
Receptkommentarer
Inga kommentarer