Kycklingfärs i ugn med morötter och vitkål

Denna rätt blev uppskattat av barnen och dom vuxna .Saftiga bitar

Sussie Lindgren
Kock, Pinnhagens förskola
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 1 tim 18 min
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Middag
  • Allergener: 
  • Gluten

Ingredienser

portioner
  • 1 kg vitkål, Grovrivet
  • 1 kg morötter, Grovrivet
  • kg salt och peppar efter smak
  • 4 kg kycklingfärs
  • grillkrydda, efter smak
  • 31/3 msk havregryn

Gör så här

    1. Lägg havregryn i blöt ca 30 min.
    2. Riv morötter och vitkål och blanda ihop. Tillsätt lite olja fräs på i ugnen en stund. Låt svalna.
    3. Blanda färs, havregryn, morötter och vitkål ordentligt. Tillsätt salt, vitpeppar och grillkrydda efter smak (gör ett stektest och smaka).
    4. Dela upp färsen i lätt oljade bleck . Jag hade 2 stycken Skär bitar innan du ställer in dem i ugnen.
    5. Grädda i ugnen i ca 1 tim i 160 grader.
    1. Servera med sås, sallad, lingonsylt och potatis
Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energi: 479.51 kJ
  • Kolhydrater: 2.49 g
  • Protein: 17.55 g
  • Fett: 3.52 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten

Utan Gluten: Gluten fria havregryn


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energimängd
    kJ
    479.51 kJ
    kcal
    14.52 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    2.49 g
    Protein
    17.55 g
    Fett
    3.52 g
    Mättat fett
    0.98 g
    Enkelomättat fett
    1.49 g
    Fleromättat fett
    0.79 g
    Fibrer
    1.1 g
    Salt
    0.16 g
    Sockerarter
    2.63 g
    Järn
    0.63 mg
    Folat
    22.95 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.89 µg
    C-vitamin
    11.24 mg
    D-vitamin
    0.45 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.01 g
    DHA
    0.01 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer