Kycklingfärslimpa

En ny variant på den klassiska köttfärslimpan.

Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 30 min
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 3 st ägg
  • 2 tsk sambal oelek
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 50 g torkad lök
  • g grönsaksbuljong
  • 1 dl chutney (mango, rabarber,äpple mm)
  • 1.5 kg kycklingfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 2 kg potatis, skalad
  • brunsås

Gör så här

    1. Blanda alla ingredienserna förutom kycklingfärsen. Låt det stå och svälla ca 10 min.
    2. Tillsätt kycklingfärsen och blanda ihop till en jämn smet. Provstek en bit för att smaka av.
    3. Gör limpor av smeten och lägg i en smord form.
    4. Grädda i ugnen 175 grader ca 60 minuter.
    5. Servera med potatis, sås och grönsaker.

Kommentar från författaren

Detta är ett sätt att minska klimatavtrycket men ändå behålla lite av vår svenska husmanskost. Passar alla både ung som gammal.

Näringsberäkning
  • Energi: 1 885.7 kJ
  • Kolhydrater: 40.07 g
  • Protein: 36.24 g
  • Fett: 14.86 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg

Utan Gluten: Ta glutenfritt ströbröd

Utan Laktos: Ersätt med mjölkfria produkter

Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfria produkter


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 885.7 kJ
    kcal
    282.68 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    40.07 g
    Protein
    36.24 g
    Fett
    14.86 g
    Mättat fett
    5.67 g
    Enkelomättat fett
    5.36 g
    Fleromättat fett
    1.95 g
    Fibrer
    4.83 g
    Salt
    0.61 g
    Sockerarter
    3.81 g
    Järn
    2.21 mg
    Folat
    89.78 µg
  • Vitaminer
    B12
    1.9 µg
    C-vitamin
    50.46 mg
    D-vitamin
    1.37 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.01 g
    DHA
    0.03 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer