Kycklingfärslimpa
En ny variant på den klassiska köttfärslimpan.
- Allergener:
- Gluten ,
- Laktos ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg
Ingredienser
- 3 dl matlagningsgrädde
- 3 st ägg
- 2 tsk sambal oelek
- 2 st vitlöksklyftor
- 50 g torkad lök
- g grönsaksbuljong
- 1 dl chutney (mango, rabarber,äpple mm)
- 1.5 kg kycklingfärs
- 1 dl ströbröd
- 2 kg potatis, skalad
- brunsås
Gör så här
- Blanda alla ingredienserna förutom kycklingfärsen. Låt det stå och svälla ca 10 min.
- Tillsätt kycklingfärsen och blanda ihop till en jämn smet. Provstek en bit för att smaka av.
- Gör limpor av smeten och lägg i en smord form.
- Grädda i ugnen 175 grader ca 60 minuter.
- Servera med potatis, sås och grönsaker.
Kommentar från författaren
Detta är ett sätt att minska klimatavtrycket men ändå behålla lite av vår svenska husmanskost. Passar alla både ung som gammal.
- Näringsberäkning
- Energi: 1 885.7 kJ
- Kolhydrater: 40.07 g
- Protein: 36.24 g
- Fett: 14.86 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten, Laktos, Mjölkprotein och Ägg
Utan Gluten: Ta glutenfritt ströbröd
Utan Laktos: Ersätt med mjölkfria produkter
Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfria produkter
Receptkommentarer
Inga kommentarer