Laxfärslimpa med dillsås och potatis

God rätt som passar de flesta

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner

Laxfärslimpa

  • 5 kg laxfärs
  • 1.5 kg zucchini eller aubergine
  • 1.5 kg morot
  • 11/2 msk paprikapulver
  • 11/2 msk vitlökspulver
  • salt
  • 11/2 dl maizena

Dillsås

  • 5 l mjölk
  • 11/2 dl maizena
  • 150 g dill, hackad
  • citron
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

    1. Dag 1: Riv morötter och de andra grönsakerna grovt. Blanda ihop och salta. Låt stå över natten. Häll av vätska om det har blivit någon.
    2. Dag 2: Blanda allt i ett bleck och tillsätt maizena. Forma till limpor på ett smort bleck. Stek i ugnen på 150 grader ca 35-40 min.
    3. Dillsås: Koka upp mjölken och red av med maizena. Tillsätt den hackade dillen. Smaksätt sedan med lite salt, peppar och citron.
    4. Servera med kokad potatis.
Receptets hållbarhetsscore
Näringsberäkning
  • Energi: 1 196.69 kJ
  • Kolhydrater: 11.16 g
  • Protein: 22.57 g
  • Fett: 16.59 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Fisk, Laktos och Mjölkprotein

Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt alternativ

Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfritt alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    1 196.69 kJ
    kcal
    273.02 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    11.16 g
    Protein
    22.57 g
    Fett
    16.59 g
    Mättat fett
    5.35 g
    Enkelomättat fett
    6.06 g
    Fleromättat fett
    3.47 g
    Fibrer
    1.17 g
    Salt
    0.27 g
    Sockerarter
    7.57 g
    Järn
    1.24 mg
    Folat
    64.48 µg
  • Vitaminer
    B12
    6.79 µg
    C-vitamin
    11.49 mg
    D-vitamin
    12.51 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.49 g
    DHA
    1.33 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer