Laxfärslimpa med dillsås och potatis

God rätt som passar de flesta

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Huvudrätt , 
  • Lunch , 
  • Middag
  • Allergener: 
  • Fisk , 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner

Laxfärslimpa

  • 5 kg laxfärs
  • 1.5 kg zucchini eller aubergine
  • 1.5 kg morot
  • 11/2 msk paprikapulver
  • 11/2 msk vitlökspulver
  • salt
  • 11/2 dl maizena

Dillsås

  • 5 l mjölk
  • 11/2 dl maizena
  • 150 g dill, hackad
  • citron
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

    1. Dag 1: Riv morötter och de andra grönsakerna grovt. Blanda ihop och salta. Låt stå över natten. Häll av vätska om det har blivit någon.
    2. Dag 2: Blanda allt i ett bleck och tillsätt maizena. Forma till limpor på ett smort bleck. Stek i ugnen på 150 grader ca 35-40 min.
    3. Dillsås: Koka upp mjölken och red av med maizena. Tillsätt den hackade dillen. Smaksätt sedan med lite salt, peppar och citron.
    4. Servera med kokad potatis.
Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energi: 1 194.59 kJ
  • Kolhydrater: 11.08 g
  • Protein: 22.56 g
  • Fett: 16.58 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Fisk, Laktos och Mjölkprotein

Utan Laktos: Ersätt med laktosfritt alternativ

Utan Mjölkprotein: Ersätt med mjölkfritt alternativ


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

Det saknas värden för flera ingredienser

  • Energimängd
    kJ
    1 194.59 kJ
    kcal
    272.52 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    11.08 g
    Protein
    22.56 g
    Fett
    16.58 g
    Mättat fett
    5.35 g
    Enkelomättat fett
    6.06 g
    Fleromättat fett
    3.47 g
    Fibrer
    1.12 g
    Salt
    0.27 g
    Sockerarter
    7.55 g
    Järn
    1.24 mg
    Folat
    64.17 µg
  • Vitaminer
    B12
    6.79 µg
    C-vitamin
    10.49 mg
    D-vitamin
    12.51 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.49 g
    DHA
    1.33 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer