
Denna rätt kan ätas som huvudrätt eller också ingå på en buffé. Du kan också variera rätten genom olika tillbehör och såser.
Tillagningstid:
1 tim
Ingredienser
portioner
- 500 g gröna linser
- 4 msk olivolja
- 4 st vitlöksklyftor, hackade
- 2 st gul lök, hackade
- 300 g rotselleri, skuren i små bitar
- 4 st morötter, skurna i små bitar
- 800 g krossade tomater
- 5 dl vatten
- 1 grönsaksbuljong, tärning
- 6 st lagerblad
- salt
- peppar
Gör så här
- Skölj linserna. Låt de sedan ligga i en bunke med kallt vatten medan du börjar laga soppan.
- Värm upp olivoljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, lök, selleri och morötter och låt steka på medelvärme tills löken är mjuk men inte bränd.
- Häll bort vattnet från de blötlagda linserna.
- Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, lagerblad och avrunna linser i kastrullen.
- Låt koka tills linserna är mjuka. Det tar inte mer än 40 min.
- Späd med mer vatten om du tycker att soppan blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.
Receptkommentarer
Inga kommentarer