Linssoppa

Denna rätt kan ätas som huvudrätt eller också ingå på en buffé. Du kan också variera rätten genom olika tillbehör och såser.

Tigest Beyene Habteselassie
Kock, Globala Gymnasiet
Tillagningstid: 1 tim
  • Vegansk

Ingredienser

portioner
  • 500 g gröna linser
  • 4 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 st gul lök, hackade
  • 300 g rotselleri, skuren i små bitar
  • 4 st morötter, skurna i små bitar
  • 800 g krossade tomater
  • 5 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong, tärning
  • 6 st lagerblad
  • salt
  • peppar

Gör så här

    1. Skölj linserna. Låt de sedan ligga i en bunke med kallt vatten medan du börjar laga soppan.
    2. Värm upp olivoljan i en kastrull. Tillsätt vitlök, lök, selleri och morötter och låt steka på medelvärme tills löken är mjuk men inte bränd.
    3. Häll bort vattnet från de blötlagda linserna.
    4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, lagerblad och avrunna linser i kastrullen.
    5. Låt koka tills linserna är mjuka. Det tar inte mer än 40 min.
    6. Späd med mer vatten om du tycker att soppan blir för tjock. Smaka av med salt och peppar.

Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer