Majsröra

Det perfekta tillbehöret till biffar, soppa mm. Passar på tallriken men även som pålägg på ett nybakat bröd.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 15 min
Förberedelsetid: 5 min
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 2 kg majs
  • 17 g vitlök, pressad, 1 vitlöksklyfta är ca 1/2 tsk, 1 vitlöksklyfta väger ca 3 gram.
  • 13/4 dl rapsolja
  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 7 g spiskummin, malen
  • salt och peppar

Gör så här

    1. Blanda den avrunna majsen med vitlök och olja.
    2. Lägg blandningen på bleck och rosta tills den blivit härligt brun, ca 10 minuter i 200 grader. Rör om emellanåt.
    3. Mixa i matberedare, tillsätt spiskummin och yoghurt till lagom konsistens, mixa ihop.
    4. Smaka av med salt och peppar.

Kommentar från författaren

Passar bra som en röra på smörgås eller som topping i soppan.

Näringsberäkning
  • Energi: 145.28 kJ
  • Kolhydrater: 3.2 g
  • Protein: 0.64 g
  • Fett: 1.94 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Laktos och Mjölkprotein

Utan Laktos: Laktosfri yoghurt eller havregurt

Utan Mjölkprotein: Ersätt med Havregurt


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    145.28 kJ
    kcal
    34.73 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    3.2 g
    Protein
    0.64 g
    Fett
    1.94 g
    Mättat fett
    0.26 g
    Enkelomättat fett
    1.06 g
    Fleromättat fett
    0.51 g
    Fibrer
    1.04 g
    Salt
    0 g
    Sockerarter
    0.74 g
    Järn
    0.08 mg
    Folat
    13.75 µg
  • Vitaminer
    B12
    0 µg
    C-vitamin
    1.19 mg
    D-vitamin
    0.01 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer