Det perfekta tillbehöret till biffar, soppa mm. Passar på tallriken men även som pålägg på ett nybakat bröd.
- Allergener:
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 2 kg majs
- 17 g vitlök, pressad, 1 vitlöksklyfta är ca 1/2 tsk, 1 vitlöksklyfta väger ca 3 gram.
- 13/4 dl rapsolja
- 4 msk turkisk yoghurt
- 7 g spiskummin, malen
- salt och peppar
Gör så här
- Blanda den avrunna majsen med vitlök och olja.
- Lägg blandningen på bleck och rosta tills den blivit härligt brun, ca 10 minuter i 200 grader. Rör om emellanåt.
- Mixa i matberedare, tillsätt spiskummin och yoghurt till lagom konsistens, mixa ihop.
- Smaka av med salt och peppar.
Kommentar från författaren
Passar bra som en röra på smörgås eller som topping i soppan.
- Näringsberäkning
- Energi: 145.28 kJ
- Kolhydrater: 3.2 g
- Protein: 0.64 g
- Fett: 1.94 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Laktos och Mjölkprotein
Utan Laktos: Laktosfri yoghurt eller havregurt
Utan Mjölkprotein: Ersätt med Havregurt
Receptkommentarer
Inga kommentarer