
Bäst resultat får du om degen får kalljäsa minst 1 dygn i kylen.
Tillagningstid:
1 tim
Förberedelsetid:
1 tim
10 min
- Allergener:
- Gluten
Ingredienser
st
- 450 g pasta, eller sallad
- 1.3 l vatten, kallt
- 1.8 kg vetemjöl
- 200 g rågmjöl
- 20 g salt
- 1 st torrjäst
Gör så här
- Mixa vatten och pasta eller sallad med stavmixer till en jämn smet.
- Tillsätt alla ingredienser utom salt och kör på medelhastighet i 8 min.
- Tillsätt salt och kör i 2 minuter till på hög hastighet.
- Jäs i kylen över natten.
- Plocka fram den redan färdiga degen i kylen och forma till 12 limpor.
- Kör på jäsprogram i ugnen i 20 min på 37 grader.
- Baka sedan på bakprogram i ca 30 min, kolla så innertempen är 96 grader.
Dietanpassningar
Innehåller Gluten
Receptkommentarer
Inga kommentarer