Maträddarbröd

Bäst resultat får du om degen får kalljäsa minst 1 dygn i kylen.

Pernilla Dierks
Köksmästare , Härlandatjärnskolan – restaurang kliMATslottet
Tillagningstid: 1 tim
Förberedelsetid: 1 tim 10 min
  • Allergener: 
  • Gluten

Ingredienser

st
  • 450 g pasta, eller sallad
  • 1.3 l vatten, kallt
  • 1.8 kg vetemjöl
  • 200 g rågmjöl
  • 20 g salt
  • 1 st torrjäst

Gör så här

    1. Mixa vatten och pasta eller sallad med stavmixer till en jämn smet.
    2. Tillsätt alla ingredienser utom salt och kör på medelhastighet i 8 min.
    3. Tillsätt salt och kör i 2 minuter till på hög hastighet.
    4. Jäs i kylen över natten.
    5. Plocka fram den redan färdiga degen i kylen och forma till 12 limpor.
    6. Kör på jäsprogram i ugnen i 20 min på 37 grader.
    7. Baka sedan på bakprogram i ca 30 min, kolla så innertempen är 96 grader.

Dietanpassningar

Innehåller Gluten


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer