
Mölndals vildsvinsbiffar smaksatta med rosmarin
Färdas tillbaka till mor- och farföräldrarnas hushåll av denna husmanskost med en twist. Vildsvinsbiffar smaksatta med rosmarin och lingon - en fröjd för smaklökarna!
Tillagningstid:
30 min
Förberedelsetid:
15 min
Ingredienser
portioner
- 1.5 kg lök, hackad
- 3 kg potatis, skalad
- 500 g äggula, flytande
- 900 g lingonsylt
- 38 g timjan, torkad
- 38 g rosmarin
- 120 g salt
- 11 g svartpeppar, grovmalen
- 300 g margarin, flytande
- 8 kg vildsvinsfärs
- 1.3 l vispgrädde
Gör så här
- Riv/pressa kokt kall potatis.
- Blanda alla ingredienser till en jämn och bra smet, tillsätt kryddorna. Provstek en bit och smaka av.
- Forma färsen till biffar eller kör det i bleck i ugn och servera som rutor.
- Biffarna kan man köra klart i ugnen på 175 grader, de är klara vid en innetemp. på 70 grader.
Kommentar från författaren
"Vi har valt att servera biffarna med annan känd komponent, som på så sätt får bli smakbryggan över till vildsvinsfärsbiffen. I vårt fall har det varit gräddsås, rårörda lingon och rostad potatis men detta kan man ju självklart variera, till för måltidsgästerna andra kända komponenter."
— Kamilla Ehrengrip
Foto av Fiona Calisti på Unsplash
- Näringsberäkning
- Energi: 854.26 kJ
- Kolhydrater: 7.41 g
- Protein: 20.19 g
- Fett: 10.12 g
- Visa fullständig lista
Receptkommentarer
Inga kommentarer