Mölndals vildsvinsbiffar smaksatta med rosmarin

Färdas tillbaka till mor- och farföräldrarnas hushåll av denna husmanskost med en twist. Vildsvinsbiffar smaksatta med rosmarin och lingon - en fröjd för smaklökarna!

Tillagningstid: 30 min
Förberedelsetid: 15 min

Ingredienser

portioner
  • 1.5 kg lök, hackad
  • 3 kg potatis, skalad
  • 500 g äggula, flytande
  • 900 g lingonsylt
  • 38 g timjan, torkad
  • 38 g rosmarin
  • 120 g salt
  • 11 g svartpeppar, grovmalen
  • 300 g margarin, flytande
  • 8 kg vildsvinsfärs
  • 1.3 l vispgrädde

Gör så här

    1. Riv/pressa kokt kall potatis.
    2. Blanda alla ingredienser till en jämn och bra smet, tillsätt kryddorna. Provstek en bit och smaka av.
    3. Forma färsen till biffar eller kör det i bleck i ugn och servera som rutor.
    4. Biffarna kan man köra klart i ugnen på 175 grader, de är klara vid en innetemp. på 70 grader.

Kommentar från författaren

"Vi har valt att servera biffarna med annan känd komponent, som på så sätt får bli smakbryggan över till vildsvinsfärsbiffen. I vårt fall har det varit gräddsås, rårörda lingon och rostad potatis men detta kan man ju självklart variera, till för måltidsgästerna andra kända komponenter."
— Kamilla Ehrengrip
Foto av Fiona Calisti på Unsplash

Näringsberäkning
  • Energi: 854.26 kJ
  • Kolhydrater: 7.41 g
  • Protein: 20.19 g
  • Fett: 10.12 g
Visa fullständig lista


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    854.26 kJ
    kcal
    204.19 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    7.41 g
    Protein
    20.19 g
    Fett
    10.12 g
    Mättat fett
    4.18 g
    Enkelomättat fett
    3.71 g
    Fleromättat fett
    1.24 g
    Fibrer
    1.13 g
    Salt
    0.2 g
    Sockerarter
    2.08 g
    Järn
    1.82 mg
    Folat
    25.44 µg
  • Vitaminer
    B12
    1.32 µg
    C-vitamin
    9.01 mg
    D-vitamin
    0.69 µg
  • Omega 3
    EPA
    0.01 g
    DHA
    0.02 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer