Morotsbiffar

Servera gärna tzatziki & klyftpotatis till.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 15 min
Förberedelsetid: 1 tim
  • Allergener: 
  • Gluten , 
  • Ägg

Ingredienser

portioner
  • 5 kg morot, finriven
  • 5 dl solroskärnor
  • 8 st ägg
  • 1 kg ströbröd
  • 1 l maizena
  • vitlökspulver
  • persilja
  • salt
  • vitpeppar, mald

Gör så här

    1. Riv morötterna.
    2. Blanda alla ingredienserna ordentligt.
    3. Låt smeten vila i cirka 20 minuter.
    4. Forma biffar.
    5. Grädda i 175 grader smorda stekbleck i ugnen ca 15 minuter.

Kommentar från författaren

Recept från solgårdens förskola i Sandviken // Per kock

Näringsberäkning
  • Energi: 865.48 kJ
  • Kolhydrater: 30.87 g
  • Protein: 5.02 g
  • Fett: 6.01 g
Visa fullständig lista

Dietanpassningar

Innehåller Gluten och Ägg

Utan Gluten: Glutenfritt ströbröd


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Mer om måltidsupplevelsen

Näringsberäkning

  • Energimängd
    kJ
    865.48 kJ
    kcal
    167.43 kcal
  • Energiinnehåll
    Kolhydrater
    30.87 g
    Protein
    5.02 g
    Fett
    6.01 g
    Mättat fett
    0.84 g
    Enkelomättat fett
    1.92 g
    Fleromättat fett
    2.41 g
    Fibrer
    4.15 g
    Salt
    0.31 g
    Sockerarter
    7.19 g
    Järn
    1.1 mg
    Folat
    53.23 µg
  • Vitaminer
    B12
    0.13 µg
    C-vitamin
    4.9 mg
    D-vitamin
    0.33 µg
  • Omega 3
    EPA
    0 g
    DHA
    0.01 g

Receptkommentarer

Inga kommentarer