
Servera gärna tzatziki & klyftpotatis till.
Tillagningstid:
15 min
Förberedelsetid:
1 tim
- Allergener:
- Gluten ,
- Ägg
Ingredienser
portioner
- 5 kg morot, finriven
- 5 dl solroskärnor
- 8 st ägg
- 1 kg ströbröd
- 1 l maizena
- vitlökspulver
- persilja
- salt
- vitpeppar, mald
Gör så här
- Riv morötterna.
- Blanda alla ingredienserna ordentligt.
- Låt smeten vila i cirka 20 minuter.
- Forma biffar.
- Grädda i 175 grader smorda stekbleck i ugnen ca 15 minuter.
Kommentar från författaren
Recept från solgårdens förskola i Sandviken // Per kock
- Näringsberäkning
- Energi: 865.48 kJ
- Kolhydrater: 30.87 g
- Protein: 5.02 g
- Fett: 6.01 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Ägg
Utan Gluten: Glutenfritt ströbröd
Receptkommentarer
Inga kommentarer