Servera helst med en äppletzatziki och rostad potatis
- Allergener:
- Bönor ,
- Gluten ,
- Mjölkprotein ,
- Ägg ,
- Ärtor
Ingredienser
portioner
- 760 g kikärtor, kokta
- 300 g morot, finriven
- 1 st gul lök
- 2 msk ingefära, färsk riven
- 1 dl havregryn
- 1 dl panko, + det till paneringen
- 4 msk grädde, eller havregrädde
- 2 tsk grönsaksfond
- 2 st ägg
- 2 tsk timjan, torkad
- salt
- svartpeppar
- gurkmeja
- paprikapulver
- rapsolja
Gör så här
- Mixa eller finhacka löken.
- Mixa kikärtorna och späd med grädden så det går lättare att mixa.
- Blanda ihop allt i en stor bunke.
- Smaka av allt med salt och peppar.
- Låt stå och svälla i kylen, helst till nästa dag.
- Häll upp panko i ett bleck och strö i lite gurkmeja och paprikapulver för fin färg.
- Forma små bollar av smeten och platta till dem lite.
- Vänd dem i panko och lägg på smord ugnsplåt.
- Ringla generöst med rapsolja över och baka i 220 grader varmluft i 20-30 minuter eller tills de ser klara ut.
- Vänd dem efter halva tiden för en krispigare yta.
- Näringsberäkning
Det saknas värden för flera ingredienser
- Energi: 673.2 kJ
- Kolhydrater: 16.7 g
- Protein: 7.77 g
- Fett: 5.72 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Bönor, Gluten, Mjölkprotein, Ägg och Ärtor
Receptkommentarer
Inga kommentarer