Receptet är anpassad för 10 barnportioner.
- Allergener:
- Laktos ,
- Mjölkprotein
Ingredienser
- 500 g morot, grovriven
- 1 st gul lök, eller purjolök
- 1 st vitlöksklyftor
- 1 dl långkornigt ris
- 2 msk rapsolja
- 5 dl grönsaksbuljong, pulver, eller hönsbuljong
- 5 dl matlagningsgrädde
- salt och peppar efter smak
Gör så här
- Fräs morot, lök, vitlök och ris i rapsolja.
- Tillsätt buljongen. Koka cirka 25 minuter.
- Mixa soppan slät.
- Tillsätt grädde till önskad konsistens.
- Smaksätt med salt och peppar
Kommentar från författaren
Populär soppa på natt och dags förskola i Sandvikens kommun//Annica i köket.
Dietanpassningar
Innehåller Laktos och Mjölkprotein
Utan Laktos: Havregrädde
Utan Mjölkprotein: Havredryck
Receptkommentarer
Inga kommentarer