Morotssoppa

Receptet är anpassad för 10 barnportioner.

Matlagarna Sandviken
Servicekontoret
Tillagningstid: 45 min
Förberedelsetid: 30 min
  • Förskola , 
  • Grundskola , 
  • Gymnasieskola , 
  • Sjukhus (A-kost) , 
  • Äldreboende , 
  • Hemtjänst , 
  • Förrätt , 
  • Lunch
  • Allergener: 
  • Laktos , 
  • Mjölkprotein

Ingredienser

portioner
  • 500 g morot, grovriven
  • 1 st gul lök, eller purjolök
  • 1 st vitlöksklyftor
  • 1 dl långkornigt ris
  • 2 msk rapsolja
  • 5 dl grönsaksbuljong, pulver, eller hönsbuljong
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • salt och peppar efter smak

Gör så här

    1. Fräs morot, lök, vitlök och ris i rapsolja.
    2. Tillsätt buljongen. Koka cirka 25 minuter.
    3. Mixa soppan slät.
    4. Tillsätt grädde till önskad konsistens.
    5. Smaksätt med salt och peppar

Kommentar från författaren

Populär soppa på natt och dags förskola i Sandvikens kommun//Annica i köket.

Dietanpassningar

Innehåller Laktos och Mjölkprotein

Utan Laktos: Havregrädde

Utan Mjölkprotein: Havredryck


Remixa

Gillade du receptet men gett det en liten tvist?
Remixa och spara för dig själv eller dela med alla.


Receptkommentarer

Inga kommentarer