
Müslibites med blåbär och rågflingor
En smakrik liten energiboost, perfekt som mellis, frukost eller i farten mellan aktiviteter
Tillagningstid:
30 min
Förberedelsetid:
10 min
- Allergener:
- Gluten ,
- Spannmål
Ingredienser
portioner
- 350 g färska dadlar, urkärnade
- 150 g rågflingor
- 15 l havregryn
- 1 dl blåbär, frysta
- 1 dl tranbär, torkade
- 4 msk kokosolja
- 3 msk kokosflingor
- 1 g salt, nypa
Gör så här
- Mixa urkärnade dadlar, kokosolja, rågflingor och havregryn till grynig smet. Tillsätt frysta blåbär, salt, rostad kokos och torkade tranbär, mixa till en relativt smidig smet. Är smeten för torr och smulig tillsätt lite vatten.
- Tryck ut smeten (den ska hålla ihop) i en form klädd med bakplåtspapper.
- Låt vila i kyl ca 20 min (eller längre, den blir bara fastare).
- Skär i lagom bitar, mindre rutor till bites. Ska de serveras som bars så skär dem bara större.
- Packa in i folie och förvara kylt.
Kommentar från författaren
Ett otroligt uppskattat inslag på vår protein- och vitaminbar, små energipackade godbitar att ta med sig i farten
- Näringsberäkning
- Energi: 3 060.93 kJ
- Kolhydrater: 124.01 g
- Protein: 17.42 g
- Fett: 14.57 g
- Visa fullständig lista
Dietanpassningar
Innehåller Gluten och Spannmål
Utan Gluten: glutenfria havregryn
Receptkommentarer
Inga kommentarer